Fernandes sınır dışı!

Beşiktaş, Portekizli futbolcuyla devre arasında sözleşme yenilerse, “Sezon sonuna kadar Türkiye’de bir takımda oynayamaz” maddesi koyacak. Siyah-beyazlılar, oyuncusunun Fenerbahçe, Galatasaray ya da başka bir takıma gitmesinden çekiniyor

Fernandes sınır dışı!
21 Aralık 2013 Cumartesi 08:52 tarihinde eklendi.
Beşiktaş formasını giydiği günden beri sözleşmesi konusunda eski ve mevcut yönetimle sürekli sıkıntılar yaşayan Manuel Fernandes, Beşiktaş’tan bedelsiz ayrılması halinde, sezon sonuna kadar Türk takımlarının formasını giyemeyecek.
 
Daha önce Ricardo Quaresma’yı bu şekilde Katar’a gönderen Beşiktaş Yönetimi, Fernandes’e de aynı sistemi uygulayacak. Söylenti bile olsa, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kasımpaşa’ya gitmesini engellemek isteyen siyah-beyazlılar, sözleşmeye konacak bu özel madde ile Türkiye’deki transferine engel olacak.
Sezon sonuna kadar kontratı olması nedeniyle böyle bir uygulamaya girişecek olan Beşiktaş Yönetimi, teklif gelmemesi halinde Fernandes’i alacaklarına karşılık serbest bırakacak. Portekizli oyuncuyu 31 Mayıs’a kadar Türkiye sınırlarından içeriye sokmamayı hedefleyen siyah-beyazlı yönetim, bu futbolcu için belirlenmiş bütçeyi de yeni transferde harcayacak.
 
Yapılacak olan fesih sözleşmesinde, Türkiye’de oynaması durumunda belirli bir tazminat ekleyecek olan Beşiktaş Yönetimi, bu miktarı ise sözleşmenin feshedileceği gün belirleyecek. Fernandes ile vedalaşmaya çok yakın olan siyah-beyazlı yönetim, Almeida’ya ise yeni bir sözleşme daha teklif edecek.