"Fernandes'in kulübe aidiyeti var"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa maçında Donk'un Almeida'nın ayağına elindeki topu atarak kesmesi ile ilgili olarak, "Bu olay konusunda fikrim yok." dedi.

Fernandesin kulübe aidiyeti var
15 Aralık 2013 Pazar 22:50 tarihinde eklendi.

Siyah-beyazlı takımın Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Hırvat hoca, "Son zamanlarda olan şey bu defa yine başımıza geldi. Maça iyi başladık, golü bulduk, öne geçtik.

Rakip duran toplarda baskılı olmaya çalıştı. Biz 2-0 yapıp oyunu bitirmeye yaklaştıracak golü bulamadık. İkinci yarı topun bizde kalmasını sağlayamaya çalışıp rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirmek isteyecektik. Çünkü rakip risk alacaktı. Fakat bunu yapamadık. Rakip sonradan 2-1 yakaladıktan sonra gerekli reaksiyonu gösteremedik." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Fernandes ilk kez taraftardan tepki gösterdi ve ıslıklandı. Ne konuştunuz, nasıl bir yol izlenecek? " sorusuna ise Bilic, "Olay başladığında sahaya giren kişiyi fark edemedim. Sonrasında iki kırmızı kart çıktı olmaması gereken şeyler odu. Fernandes'in bu kulübe aidiyeti var. Bucaspor ile oynadığımız maç öncesinde sakatlığı vardı. Sırf iğne olabilmek için gün içinde İzmir'e gidip geldi. Bunu da Sivasspor ile oynayacağımızı maç için yaptı. Bu onun bu kulübe olan adiyetini gösterir." diye cevapladı.

İlk yarıda Donk'un elindeki topu Almeida'nın ayağına atması pozisyonu ile ilgili olarak Hırvat hoca, şunları dile getirdi: "Benim de yaşamadığım şeyler yorum yapmak istemiyorum. Tek gördüğüm şuydu. Gol pozisyonu yakalamıştık bizim oyuncumuz hareketlendiği esnade rakip oyuncu topu fırlattı. Bu konuda yorum yapacak gerekli kişiler vardır.

Maç içinde bazı pozisyonlar vardır onları her ülkede yaşarsınız. O pozisyonlar için yorumlar yaparsınız. Bugün yaşadığımız şeyi görmedik. Oyuncumuz gole gidiyor bariz gol şansı var. Gole giden oyuncuyu durdurursanız bunun cezası penaltıdır. Gerekirse karttır. Gole giden oyuncuyu top atarak durdurursanız bunun kuraldaki yerini bilmiyorum. Bu kural hakkında bilgim yok. Bu olaylar hakkında yorum yapmam doğru olmaz."

Bilic, karşılaşmaların ikinci yarısındaki düşüşler hakkında ise "İyi çalışıyoruz, iyi antrenman yapıyoruz. İkinci yarıdaki düşüşler konusunda bizde düşünüyoruz. Bu ilk defa olmadı. 5. defa oldu. Mutlaka bunu durdurmamız gerekiyor." diye konuştu.


CİHAN