Fethiye'de çöp topladı

Gladyatör, Akıl Oyunları gibi filmlerin ünlü yıldızı Russell Crowe, film çekimi için geldiği Fethiye'de çekimlerin ardından setin çevresindeki çöp ve izmaritleri toplattı.

Fethiyede çöp topladı
14 Mart 2014 Cuma 16:39 tarihinde eklendi, 8.038 kez okundu.
The Water Diviner' filminin Fethiye’deki çekimleri, Russell Crowe’un top atışı sahneleriyle tamamlandı. Hürriyet gazetesinin haberine göre filmin 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy’de çekilen son sahnelerinde I. Dünya Savaşı döneminden kalma topla yapılan çekimlerde dublör kullanıldı.Film ve dizi çekimlerinin ardından set olarak kullanılan bölgelerde oluşabilen plastik bardak, izmarit ve poşet dağlarının Russell Crowe'u da rahatsız ettiği anlaşıldı. Russell Crowe, çekimlerin ardından örnek bir davranış sergiledi; setin çevresindeki çöp ve izmaritleri toplattı.
 
ROL ARKADAŞI YILMAZ ERDOĞAN
 
Russel Crowe, 'The Water Diviner' filmi için İstanbul ve Fethiye'de çekimlere katıldı. Crowe filmde Çanakkale Savaşı’nda iki oğlunu kaybeden ve sağ kalan diğer oğlunu bulmak için büyük bir mücadeleye girişen Avustralyalı bir çiftçiyi canlandırıyor. Filmin yönetmenliğini de yapan Russell Crowe, atlı sahnelerinin provasında dublörünü kullandı. Asıl çekimlerde ise kendisi kamera karşısına geçti. Crowe, Erdoğan’a da provalarda dublör kullanmasını önerdi, ancak ünlü oyuncu bineceği ata alışmak istediği için teklifi geri çevirdi. Her iki oyuncu da dar sokaklarda yapılan çekimleri başarıyla tamamladı.
 
“The Water Diviner”ın Fethiye’de geçen sahnelerinde Avustralyalı çiftçi Connor, cepheye yakın bir köyde bulunan su kuyusunda oğlunun izine rastlıyor. Askere gitmeden önce ‘su bulma’ işi yapan oğlunu bulmak için köylülerden yardım isteyen 'Connor’a Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı karakter de yardımcı oluyor.

Radikal