Fethiyeli turizmciler 2013 yılından umutlu

Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) deprem ve Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle yaşanan daralmanın 2013 yılında aşılacağını açıkladı.

Fethiyeli turizmciler 2013 yılından umutlu
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:48 tarihinde eklendi.

 

FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, İngiltere ve Hollanda pazarından gelen erken rezervasyonların yüzleri güldürdüğünü söyledi.
 
Muğla Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları 2012 turizm sezonunu değerlendirdi. 2012 yılında yaşanan sıkıntılar ve 2013 yılı beklentilerini sıralayan Torunoğulları, yeni yılın Fethiyeli turizmciler açısından umut olacağını söyledi. Fethiye'de turizm sezonu öncesinde yaşanan deprem ve Avrupa'da devam eden ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılının sancılı geçtiğini hatırlatan Torunoğulları, geçtiğimiz sezon yaşanan kaybın yüzde 12 seviyelerinde olduğunu dile getirdi. 
 
Hollanda ve İngiliz pazarının kendilerine bu yıl rahat bir nefes aldıracağını belirterek, 2013 yılına ilişkin beklentilerini dile getiren FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları şöyle konuştu: "Bilindiği üzere Fethiye'de haziran ayı içinde bir deprem yaşanmıştı. Hem iç pazardaki hem İngiltere pazarındaki kayıplardan dolayı yüzde 12-13 civarında düşüşler oldu. Gelen rezervasyonlar bağlamında 2013 yılı için hem otelci arkadaşlarla hem de tur operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde bir önceki yıla göre toparlanmaların olacağını görüyoruz. Kanımca 2013 yılında 2012'nin kayıplarını telafi edeceğiz. Yani 2011 yılının rakamlarına denk gelen bir sezon gerçekleşecek gibi görünüyor. Özellikle İngiltere ve Hollanda'dan ilk gelen rezervasyonlar oldukça umut verici.”

CİHAN