Fethullah Gülen mason mu?

HÜR ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, son günlerde dernekle ilgili basında ve internet sitelerinde yer alan bazı iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Fethullah Gülen mason mu?
30 Mart 2015 Pazartesi 22:03 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.
Açıklama şöyle:
 
"Son günlerde kurumumuza muhtelif vesileler ile yapılan haksız ve bilgiye dayanmayan atıflar üyelerimiz arasında büyük üzüntü yaratmaktadır.
 
Aşağıda açıkladığımız üzere: 
 
Derneğimiz ilgili kamu otoritesinin denetimi altında faaliyet göstermektedir. Belgelerimiz, yazışmalarımız ve çalışmalarımız kamu otoritesi tarafından sürekli olarak denetlenmektedir.
 
Derneğimizin amacı; kazanç paylaşımı olmaksızın, iyi ve erdemli insanlar arasında kardeşlik, yardımseverlik ruhunun oluşmasına; insanlığın ve toplumun özgürlük içinde düşünsel ve kültürel yönden gelişmesine, olgunlaşmasına; hakikatin aranmasına katkıda bulunmaktır. 
 
Derneğimiz bu amacı benimseyen, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip, aydın, hür fikirli, iyi ahlak sahibi, Tanrı'ya inanan, tüm dinlere saygı duyan, vatansever kişilerin ortak çabalarını birleştirir. Bu suretle ülkenin ve ulusun ilerlemesini, uyum içinde gelişmesini sağlamaya çalışır. Yurtiçinde ve yurtdışında kendisinden üstün veya kendisine eşit hiçbir masonik otoriteyi kabul etmez.
 
Bazı haberlerde söz edilen M. Fethullah Gülen, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin şu anda üyesi olmadığı gibi hiçbir zaman da üyemiz olmamıştır.
 
Habere konu yazı üzerinde bulunan 'Türkiye Büyük Mason Mahfili' unvanının derneğimizle bir ilgisi yoktur. Derneğimiz o dönemin kamu otoritesinin izni ile 1973 tarihine kadar 'Türk Yükseltme Cemiyeti' unvanını kullanmış, 1973 tarihinde derneğimizin unvanı 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası' olarak değiştirilmiştir. 2011 tarihinden sonra ise Genel Kurul kararıyla derneğimizin unvanı 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği' olarak kabul edilmiş ve halen bu unvan kullanılmaktadır.
 
Keza Merhum Kasım Gülek de hiçbir zaman derneğimizin üyesi olmamıştır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."