Fethullah Gülen'den Bahçeli'ye mesaj

MHP'li yöneticilerle ilgili çıkan kasetler için okyanus ötesini hedef gösteren Devlet Bahçeli'ye cevabı Fethullah Gülen kendi internet sitesinden verdi.

Fethullah Gülenden Bahçeliye mesaj
10 Mayıs 2011 Salı 08:36 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.

 

Fehtullah Gülen, hakkında çıkan suçlamalar üzerine herkul.org sitesinden cevap verdi. Gülen, isim vermeden Bahçeli'nin iddialarını değerlendirerek, "İnsafsızca iftira ve saldırı" dedi.
 
Gülen, insafsızca karalamalar, isnad, iftira ve saldırılar karşısında biz ancak meşru müdafaaya başvurabilir; tashih, tavzih ve tekziblerde bulunabilir; şayet kötülükte ısrar edenler olursa, haklarında tazminat davaları açarız. Bunlar meşru haklarımızdır; fakat, asla onların yaptıkları gibi saldırganlığa girmeyiz. Yumruk sallamalarına karşı yumruk sallamayız. Onlar "bir tokat da oradakine (okyanus ötesindekine) vuralım!" Deseler de biz onlara tokatla mukabelede bulunmayız." dedi.
 
Fehtullah Gülen kendisine yönelik isnatların kin ve nefrete dayandığını söyledi "biz onlara sadece acırız ama onların uslubu ile cevap vermeyiz" dedi...
 
Gülen, "Yumruk sallayanlar, beyin insanı değil, ruh insanı değil, kalb insanı değiller; onlar insanî değerlerini baskı altına alıp mahkum etmişler. Böyleleri kendi karakterlerinin gereği olarak kine, nefrete, saldırganlığa ve yumruğa başvurabilirler. Fakat, siz de kendi karakterinizin gereğini ortaya koymalı, olsa olsa onlara acımalısınız ama asla aynıyla mukabelede bulunmamalısınız." dedi.