Fethullah Gülen’in avukatından suç duyurusu

Fethullah Gülen’nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkiline hakaret ve iftira ettiği gerekçesiyle Yusuf Ünal isimli kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fethullah Gülenin avukatından suç duyurusu
17 Ocak 2014 Cuma 18:54 tarihinde eklendi.

Albayrak, “Müvekkilim, haksız ve mesnetsiz olarak suçlanmıştır. Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde illegal bir iş ve davranış içinde olmamıştır.” dedi.

Avukat Nurullah Albayrak, bugün Fethullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulunan Yusuf Ünal’ın, müvekkiline hakaret ve iftira ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, “Şüpheli tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet başvurusunda bulunularak müvekkilim haksız ve mesnetsiz olarak suçlanmıştır.

Suçlamalarda kullanılan ifadelerle de müvekkilimin kişilik haklarına saldırmak suretiyle suç işlenmiştir. Şüphelinin basına yansıyan ifadelerinde, ‘hükümeti yıkma saldırısı sürüyor. Ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğrattı, gizli kasetlerle şantaj, milletvekillerine istifa baskısı, yargı ve emniyeti etki altına almak ve kendi ifadesiyle devletin kılcal damarlarına sızmak suçlarından yargılanmalıdır.’ denilerek müvekkilime suç isnadında bulunmak suretiyle iftira atılmıştır. İddialar tamamen gerçek dışı ve iftiradır.” denildi.

Dilekçede, “Müvekkilim, devletimize, ülkemize ve bütün insanların hizmetine koşmayı en büyük bir şeref telâkki ettiğini her fırsatta dile getirmiş ve bu doğrultuda söz ve davranışta bulunmuştur. Müvekkilim hayatının hiçbir döneminde illegal bir iş ve davranış içerisinde olmamıştır. Şüpheli ve bu doğrultuda hareket eden bir kısım kişiler ısrarla müvekkilimi bazı oluşumlar içerisinde göstermeye çalışarak iftira atmakta ve müvekkilimin kişilik haklarına saldırıda bulunmaktadırlar.

Şikayet dilekçesinde ve basın açıklamasında söylenilen; ‘hükümeti yıkmak, ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğratmak, baskı ve tehditle çıkar elde etmek, gizli kasetlerle şantaj yapmak, milletvekillerine baskı yapmak, yargı ve emniyeti etki altına almak, devletin kılcal damarlarına sızmak’ gibi iddialar açık birer iftiradır. Somut hiçbir delili olmayan bazı iddialar gerekçe gösterilerek müvekkil hakkında şikayette bulunulması haksız ve hukuksuzdur. Bir kısım gazete haberlerine dayanılarak şikayet başvurusu yapılması kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.


CİHAN