Fetih 1453 için şok iddia

Kültür Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali katkılarıyla hazırlanan, 13 milyon dolarlık bütçeye sahip 'Fetih 1453' filminde çalışan 13 bin yardımcı oyuncu, hak ettikleri ücreti alamadı.

Fetih 1453 için şok iddia
12 Aralık 2011 Pazartesi 14:35 tarihinde eklendi, 4.843 kez okundu.

 

İstanbul'un fethini konu alan ve çekimleri üç yıl süren Fetih 1453 filmi, 13 milyon dolarlık bütçesiyle Türkiye'nin en pahalı filmi oldu. Ancak fragmanı bile olay yaratan film bu kez yardımcı oyuncuların ücretlerinin ödenmediği iddiası ile gündemde.
 
Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Aksoy Yapımcığılın sahibi Faruk Aksoy, film setinde 25 bin değil 15 bin civarında figüranın çalıştığını ve çok az kişinin alacaklı olduğunu söyledi.
 
Ajanslardan kısa boylu adamlar istemediklerini ancak yine de kısa boylu oyuncuların gönderildiğini ifade eden Aksoy, "Evet bu figüranları çalıştırdık. Mesala ajans diyor ki bu adam 80 lira ama o adam 80 lira değil" şeklinde konuştu.
 
İddaların asılsız olduğunu dile getiren Aksoy, "Ödemesi yapılmayan 300 civarnıda figüran var onun da nedeni boylarının kısa olması, ücretleri netleşince ödemeleri yapılacak" dedi.
 
Film ile ilgili diğer bir iddia ise film bittikten 15 gün sonra yapımcı firmanın iflasanı açıkladığı yönünde.
 
Yardımcı oyuncular tahdit edildiklerini ve sigortalı olmadıkları için haklarını arayamadıklarını kaydediyor.