Fetih 1453 Katar'da!

Ülkedeki alışveriş merkezlerinin sinema salonlarında aynı anda gösterime giren filme, halk büyük ilgi gösterdi.

Fetih 1453 Katarda!
29 Eylül 2012 Cumartesi 11:14 tarihinde eklendi.

 

Başkent Doha'daki en büyük iki alışveriş merkezi Villaggio ve City Center'da filmin gösterildiği salonlarda doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.
 
İngilizce dublajlı ve Arapça alt yazılı olarak gösterilen film, başta Katarlılar olmak üzere ülkedeki yabancılardan büyük ilgi gördü.
 
City Center'daki ilk seansın ardından filmi değerlendiren Katarlı sinemaseverler, 'Fetih 1453'e tam puan verdi.
 
İzleyicilerden Muhammed el-Marri, filmi dünya standartlarında bulduğunu belirterek, ''Böyle başarılı bir filme imza attıkları için Türkler'i kutluyorum'' dedi.
 
Filme 3 kız arkadaşıyla birlikte gelen Ayşe el-Kuvari ise, filmin gösterime girmesini uzun zamandır beklediklerini ve beklediklerine değdiğini söyledi.
 
'Fetih 1453'ü çok beğendiklerini belirten Kuvari ve arkadaşları, ''Film gerçekten harikaydı, ama İngilizce dublaj yerine orijinal halinde Türkçe olarak yayımlanmasını tercih ederdik'' yorumunu yaptı.
 
Türk ve Osmanlı tarihine büyük ilgi duyduğunu dile getiren Buseyna Ahmed de, Fatih Sultan Mehmed'i filme gelmeden önce de bildiğini, filmin ardından O'na ve İstanbul'a olan merakının daha da arttığını ifade etti.
 
Filmin tanıtım fragmanları, birkaç haftadır hem İngilizce hem Arapça olarak ülkedeki yerel televizyon kanallarında yayımlanıyordu.
 
Film Katar'daki sinemalarda, İngilizce olarak 'İki İmparatorluğun Savaşı'', Arapça olarak ise ''Fatih Sultan'' yazılı iki ayrı afişle tanıtıldı.
 
Türkiye'nin 17 milyon dolarla en yüksek bütçeli filmi olan 'Fetih 1453', geçtiğimiz haftalarda başrol oyuncularının da katılımıyla Mısır'da gösterime girmiş, filmin birkaç gün önce de Dubai'de galası yapılmıştı.