FETÖ operasyonunda 9 tutuklama!

YALOVA Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Yalova'da gözaltına alınan 27 kişiden 9'u tutuklandı.

FETÖ operasyonunda 9 tutuklama!
26 Mayıs 2016 Perşembe 13:31 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.
Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağladıkları gerekcesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, Yalova'nın yanı sıra, İstanbul, Bursa, Kocaeli- Gebze, Kayseri ve Sakarya'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 27 kişi gözaltına alınırken 4 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar dün, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan adliyeye çıkartıldı. Zanlılardan 7'si savcılık soruşturmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.P.Ö., C.Ş., İ.D., K.D, A.İ.D, M.S., İ.D, M.D ve H.T ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 11 kişi ise adli kortrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme bu zanlılardan 6'sı için yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
 
Bu arada haklarında yakalama kararı çıkartılan 4 kişiden, işadamı B.Ö. İstanbul'da havaalanında yakalalanarak gözaltına alandı.