FETÖ sanığından ilginç Bylock savunması; ''İhanet için kullandım''

Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylardan oluşan 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan H. D. ilginç bir savunma yaptı.

FETÖ sanığından ilginç Bylock savunması; İhanet için kullandım
29 Mart 2017 Çarşamba 19:34 tarihinde eklendi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylardan oluşan 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan H. D. ilginç bir savunma yaptı. Bylock programı kullandığını kabul eden H.D "Bu programı, aileme, eşime ihanet sebebiyle kullandım" dedi.
 
18 TUTUKLU SANIK HAZIR BULUNDU
 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmaya, "Örgüt üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu 18 sanık getirildi. Duruşmada en şaşırtıcı savunma sanıklardan H. D' den geldi. Salonda bulunmaktan dolayı çok üzgün olduğunu belirten sanık eski subay "Ancak mahkemenizin büyük bir yanlış anlaşılmayı düzelteceğini düşünüyorum. Açığa alındığımda Bylock kullandığım söylendi. Ben bu programı kullandım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Ben bu programı, aileme, eşime ihanet sebebiyle kullandım. Eğlenceyi, bar ortamını çok severim. Bu ortamlarda tanıştığım bayanlarla bu telefon hattı ile görüştüm. Benim cemaatle bir bağlantım yoktur. Tanıştığım bir bayan arkadaşın görüşmek istememesi sebebiyle kendisiyle görüşmek için telefonuma kilit koymak amacıyla programı indirdim. Lock bulunan bütün programları indirdim" dedi.
 
 
EŞİNDEN ÖZÜR DİLEDİ
 
 
Ailesinden bu örgüte üye olan kimsenin bulunmadığını da söyleyen sanık "Bu örgütün bir mağduru da benim. Darbe girişimini her girdiğim ortamda kınadım. Eşimden ve yakın çevremden özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Ben hayat tarzı olarak bu örgüte üye olamam" diye konuştu. Diğer sanıklar da Bylock kullanmadıklarını belirterek tahliyelerini talep ettiler.
 
 
DOSYAYA YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ
 
 
Mahkeme heyeti, toplam 14 sanık hakkında dosyaya yetkisizlik kararı vererek nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 4 sanık hakkındaki dosyanın da yetkisizlik kararıyla ayrı bir esasa kaydedilmesine hükmeden heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.
 
Özden ATİK / İstanbul, DHA