'FETÖ, Türkiye için artık tehdit oluşturmuyor'

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'deki FETÖ oluşumunun temizlendiğini, toparlanıp, yeniden bir tehlike oluşturmasının mümkün olmadığını belirtti. Perinçek, PYD, PKK eylemlerinin arkasında da ABD olduğunu öne sürdü.

FETÖ, Türkiye için artık tehdit oluşturmuyor
28 Ağustos 2016 Pazar 20:25 tarihinde eklendi.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etmek ve imza gününe katılmak için geldiği ilçede Aydem Otel'de basın toplantısı düzenledi. Perinçek, Cerablus, FETÖ soruşturması, Türkiye'nin dış ilişkilerine ilişkin pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı ve partililerinde katıldığı basın toplantısında Perinçek, ABD'nin Türkiye Devleti içinde kurduğu gizli devlet, yeraltı yapılanmasının temizlendiğini söyledi. 
 
Perinçek, "Türkiye çağ atlıyor. Atlantik Çağı'ndan Avrasya Çağı'na geçiyor. Atlantik Çağı'nın Türkiye'ye bir borçlanma sistemi, bir de vatanınız bölünecek dayatması vardı. Türkiye, bu iki dayatmaya karşı zincirlerini kırıyor, 'Vatanımızı bölemezsin. Borçlanma ekonomisine paydos. Üretim ekonomisine geçeceğiz' diyor. Üretim ekonomisinin vatan bütünlüğü coğrafyası da Avrasya'dır. 1945 yılından sonra Türkiye, Amerika'ya bağımlık içinde, dayatılan programlar içindeydi. 2014-2015'te 70 yıllık tecrübede gördük ki; Atlantik sisteminde Türkiye'ye yer yok. Türkiye boğulacak, vatanı parçalanacak. Ekonomisi çökecek. 15 Temmuz'da da ABD'nin Türk devleti içinde kurduğu örgütlenme ezildi. ABD'nin Türkiye'de kurduğu gizli devlet, yeraltı örgütü 15 Temmuz gecesi ezildi, devlet, yargı, ordu içinden temizlendi. Devlet özgürleşiyor. ABD'nin sağ parti sigortası vardı. O sağ parti seçmeni kafesini kırdı, ABD emperyalizmine karşı en kararlı bir duruşa geçti. Halkı ABD'nin güdümüne almak mümkün değil. ABD'nin Türkiye'de seçeneği kalmadı. Türkiye bu süreçten sonra da Avrasya'daki yerini alacak" dedi.
 
'FETÖ OLUŞUMU TEMİZLENDİ'
 
Doğu Perinçek, FETÖ'nün artık bir tehlike oluşturmadığını kaydederek, "FETÖ oluşumu temizlendi. Tekrardan toparlanması, Türkiye için yeniden bir tehlike oluşturması mümkün değil. ABD koridorundan gelecek tehlike daha da öne geçmiştir. PYD, PKK eylemlerinin arkasında ABD var. Birinci tehdit FETÖ değil, örgüt dağılmış, ezilmiştir. Toparlanmasını pek mümkün görmüyoruz. Fethullah Gülen'in ABD tarafından iade edilmesini talep ettik. Ama, Fethullah diye bir insan kalmadı. O bir nevi bir cesettir. Bu cesedi, Türkiye'ye getirsen ne getirmesen ne. 'Onu alacağım' diye bir şeyler verirseniz de Türkiye kaybeder. Bir ceset olduğunu düşünerek cenazesini gönderseler de olur, göndermeseler de. Bu yaklaşımın artık daha doğru olacağı kanaatindeyiz" dedi.
 
'CERABLUS'TAKİ HAREKATI DESTEKLİYORUZ'
 
Perinçek, Türk ordusuna başarılar dilediği konuşmasında, Cerablus'a yapılan harekatı da desteklediklerini de söyledi. Perçek, şöyle devam etti:
 
"Türk ordusunun Cerablus'a girmesi, ABD'nin Türkiye'ye koyduğu sınırların geçerli olmadığını gösteriyor. Türk ordusu, ABD'nin koridoruna girdi. Türkiye ve ABD dolaylı bir savaş yaşıyor, PKK, PYD gibi. ABD ve Türkiye karşı karşıya geldi. Vatan Partisi olarak, batıda ve doğuda , Türkiye topraklarında PYD, PKK, kabul etmiyoruz. Türkiye bu belayı, Suriye'nin kuzeyinde yok etmek zorundadır. Türkiye'nin bu harekatını destekliyoruz. Türkiye'nin toprak bütünlüğü açısından, geleceği açısından hayati önemde görüyoruz. Tutarlı olarak, Rusya, İran ve Suriye ile işbirliği yapılmalı. Türkiye'nin Cerablus'a girmesi konusunda bir gözlemci tavrını çok yanlış buluyoruz. Büyük bir savaş bu. Türkiye - ABD savaşının bir parçasıdır. Burada gözlemcilik, tarafsızlık geçerli değil. Suriye'de, Suriye'nin toprak bütünlüğü için işimiz var. Çünkü Türkiye'nin toprak bütünlüğü buna bağlı. Hendeklere gömülen Güneydoğu'daki kentlerde PKK yuvalanıyor ve oralarda başı ezilmesi lazım. ABD onu koruyor. ABD'nin de hizaya getirilmesi lazım. Bu nedenle bu harekatı vatan bütünlüğümüzün bir atağı olarak destekliyoruz. Türkiye cephesi kaçınılmazdır. Artık Türkiye'nin sorunlarını AKP tek başına çözemez. Bir milli uzlaşma hükümeti Türkiye'nin önündeki gündemidir" dedi. 
 
Doğu Perinçek, Türk Ordusu'nun ve Türkiye'nin Atatürk rotasına geri döndüğüne dikkati çekip, ABD'nin bölmek isteği ülkelerin birleşerek, direnmesi gerektiğini de ifade etti.