FETÖ tutuklularının görüşmelerine sınırlama

SİVAS Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY mensubu tutuklularının aileleri ve avukatları ile görüşme haklarına çeşitli sınırlandırmalar getirildiğini belirtti.

FETÖ tutuklularının görüşmelerine sınırlama
27 Temmuz 2016 Çarşamba 15:08 tarihinde eklendi.
Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal tarafından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin sesli veya görüntülü kaydının yapılacağı, görüşme sırasında personel bulundurulacağı, karşılıklı verilen belgelere emir talimat içerip içermediği kontrolü için el konulacağı, tutuklu sayısının fazla olması nedeni ile avukatları ile yapacağı ziyaret gün ve saatlerine kısıtlama getirileceği belirtildi. Olağanüstü hal uygulaması süresince çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında tutuklu olanların eş, çocuk, torun, anne, baba, kardeş, büyükanne ve büyükbaba ile eşinin anne ve babası ziyarete alınabileceği, bunların dışında ziyaretçiler kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi. 
 
Söz konusu tutuklular 15 günde 1 kez 10 dakikayı geçmemek üzere telefon etme hakkından faydalanacak, ayrıca her hafta cuma günü ziyaretçi kabullerine izin verilecek. Diğer gün ve saatlerde ayrıca ziyaretçilere izin verilmeyecek.