FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına büyük operasyon

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 16 ilde büyük operasyon başlatıldı. Emniyet İmamı olarak adı bilinen ''Kozanlı Ömer'' lakaplı Osman Hilmi Özdil'in de aralarında bulunduğu 59 kişi hakkında gözaltı kararı var. Polis gözaltı kararı bulunan isimleri yakalamak için çeşitli adreslere operasyon yapıyor.

FETÖnün Emniyet yapılanmasına büyük operasyon
08 Aralık 2016 Perşembe 08:03 tarihinde eklendi.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2013 dönemi komiser yapılanmasının İstanbul ayağına yönelik toplam 59 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün 2013 dönemi komiser yapılanmasına ilişkin 12 farklı ilde operasyon kararı alındı.
 
 
Operasyon kapsamında 24'ü komiser, 28'i abi-imam (emniyet imamı, Marmara bölge imamı ve Marmara imamı dahil) ve yine etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin ismini verdiği 2'si emniyet mensubu, 5'i 'abi-imam' toplam 59 şüpheli hakkında arama, elkoyma ve gözaltı kararı verildi. Polisin sürdürdüğü arama ve yakalama işlemleri devam ediyor.
 
 
Özden ATİK/İSTANBUL, 

DHA