FİADER, Ramazan’da Suriyeli mültecileri unutmadı

Kimse Yok mu Derneği ve Florya İşadamları Derneği (FİADER), yaklaşık 220 kişilik işadamı grubu ile İstanbul’dan gelerek Kilis’te bulunan Suriyelilerle buluştu.

FİADER, Ramazanda Suriyeli mültecileri unutmadı
10 Temmuz 2013 Çarşamba 08:22 tarihinde eklendi.

Suriyeli ailelere kumanya paketleri dağıtan işadamları duygu dolu anlar yaşadı. Dualarını eksik etmediklerini söyleyen işadamları, ellerinden gelen yardımı yapmak için hazır olduklarını kaydetti.

Programa, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tatsız’ın yanı sıra işadamı Ali Akbulut ve Ali Rıza Tanrısever katıldı.

Uçakla Gaziantep’e oradan da Kilis’e geçen işadamları Kimse Yok mu Derneği’nin Suriyeli mülteciler için kurduğu aşevinde iftar yaptı. Yardımseverler, Suriyelilerin kaldığı evlere ve çadırlara tek tek uğrayarak kumanya paketleri dağıttı. Yardımların dağıtılması sırasında duygulanan gönüllüler, “Ramazanın ilk iftarını Suriyeli kardeşlerimizle birlikte geçirmek insana apayrı bir huzur veriyor.” şeklinde konuştu.

Muhtaç ailelere erzak dağıtan Kimse Yok Mu gönüllülerinden Murat Şentürk, "Yurdunu kaybetmiş birçok insan var burada. Ciddi bir sefalet de var. Çocukların halini görünce inanılmaz üzüldüm. Burada iftar yapmak bizim için çok önemli değil ama o insanların halini görünce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Ciddi bir zorluk var. Ne kadar çok yardım etsek de azdır." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllülerinden Serdar Topçu, da "Buraya gelmeden burada neler yaşandığı anlaşılmıyor. Az evvel Suriyeli bir amcayla konuştum, halleri perişan. Sıkıntılar yaşıyorlar burada. Orucumuzu ailemizde değil de buradaki kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz. Buradaki insanları anlamak için gelip görmek lazım. Farklı bir atmosfer ve farklı bir duygu." şeklinde konuştu.


CİHAN