"FIFA U20 Dünya Kupası, en güzel deneyimimdi"

Malaga'nın Arjantinli oyuncusu Javier Saviola, 2001 yılında şampiyon oldukları FIFA U20 Dünya Kupası'nın hayatının en güzel deneyimlerinden biri olduğunu söyledi.

FIFA U20 Dünya Kupası, en güzel deneyimimdi
13 Şubat 2013 Çarşamba 18:46 tarihinde eklendi.

 

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası öncesinde www.fifa.com'a konuşan Javier Saviola, geçmişte Arjantin genç takımlarının daima dünyanın en iyileri arasında olduğunu anımsatarak, ülkesinin bu yıl turnuvaya katılamamasını, şu sözleriyle değerlendirdi:
 
"Gerçeği söylemek gerekirse, son yıllarda U-20 takımı bu standarda ulaşan bir performans ortaya koyamadı. Ancak, böyle dönemler olabilir. Ben tekrardan eski noktaya ulaşacağımıza ve yakın zamanda Arjantin'i tekrar dünya sahnesinde göreceğimize inanıyorum."
 
Turnuvanın en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde bulundurduğuna ve o günlere ilişkin ne hatırladığına ilişkin soruya Saviola, "Şüphesiz hayatımın en güzel deneyimlerinden bir tanesiydi. Kendi ülkemizde, kendi seyircimizin önünde dünya şampiyonu olmak ve daha sonra bu bireysel ödülleri kazanmak, profesyonel kariyerimdeki en önemli anlardan bir tanesiydi." cevabını verdi.
 
Genç yaşta dünya şampiyonluğu kazanmanın kendisi için eşsiz bir deneyim olduğunu vurgulayan Saviola, "Genç yaşta FIFA Dünya Kupası'nda oynuyorsunuz ve bu sizi daha güçlü yapıyor. Güney Amerika'dan, Avrupa'dan takımlara karşı mücadele edip uluslararası futbol konusunda fikir ediniyorsunuz. Bu da her gün olabilecek bir şey değil. Çok fazla deneyim kazanıyorsunuz ve ciddi dakikalar alıyorsunuz. Böylesine genç yaştaki oyuncular için, turnuvanın tam bir sıçrama tahtası olduğunu söyleyebilirim." dedi.
 
Genç futbolcuların başarısının; antrenörlük için kimin görevlendirildiğiyle doğrudan ilintili olduğunu kaydeden Saviola, "Bu durum, büyük ölçüde genç yaştaki futbolculara antrenörlük yapmak için kimin görevlendirildiğine bağlı. Çünkü bu kişinin teknik adam olmanın yanı sıra aynı zamanda bir psikologun özelliklerine de sahip olması gerekiyor. Burada, henüz hem futbolcu hem de bir insan olarak olgunlaşma döneminin tam ortasında olan çok genç yaştaki çocuklardan söz ediyoruz." diyerek şunları söyledi:
 
"Profesyonel futbolculardan ziyade, gençlerle çalışmaya ayak uydurabilecek çok bilgili bir teknik direktörünüzün olması gerekiyor. Şampiyonluğu kazandığımız dönemde Jose Pekerman'ın çalıştırdığı takımımız birinci sınıftı. Pekerman, çok iyi bir teknik direktör, harika bir insan ve bir gruba hükmetme konusunda son derece yetenekli. Futbolla ilgili muazzam bir bilgisi var ve bunu oyunculara nasıl aktaracağını da çok iyi biliyor. Bireysel anlamda da size çok yardımcı oluyor. Hayatımın çok karışık bir döneminden geçtiğim esnada bana U-20 takımında teknik direktörlük yaptı. Bana her konuda yardımcı oldu. Benim için yapmadığı şey kalmadı."

CİHAN