Filipinler kıyameti yaşıyor

Geride 600 ölü ve yüzlerce kayıp bırakarak Filipinlerden ayrılan Bopha tayfunu tekrar ülkenin kabusu haline geldi.

Filipinler kıyameti yaşıyor
08 Aralık 2012 Cumartesi 21:13 tarihinde eklendi.

Filipinler Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Filipinlerden ayrılan tayfunun, ''U'' dönüşü yaparak tekrar ülkeye yöneldiği bildirildi. 

 
Tayfunun yarın bir kez daha Filipinleri etkisi altına alma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten meteoroloji bürosu yetkilileri, ülkenin ana adası Luzon'un kuzeyinin bazı kesimleri için fırtına alarmı seviyesini yükseltti. 
Bopha tayfununun, bir kavis çizerek Güney Çin Denizi'nde kalma ihtimalinin de bulunduğunu kaydeden yetkililer, her iki durumda da sahile yakın geçecek tayfunun, ülkenin dağlık kesiminde şiddetli yağış, rüzgar ve toprak kaymalarına neden olacağı uyarısında bulundu. 
 
Filipinler'in güneyinde Mindanao adasını etkisi altına alan tayfun, ülkenin iç kesimlerinden geçerek, Vietnam ve Güney Çin Denizi'nde hissedilmişti. 
 
Yapılan hesaplamalara göre ülke ekonomisi için yaklaşık 300 milyon dolarlık kayba neden olan tayfun, Filipinler'in Davao Oriental eyaleti yakınlarındaki Compostela Vadisi'nde 400 bine yakın kişinin evsiz kalmasına yol açmıştı.