"Filipinler'de ölü sayısı: 4 bin 460"

Birleşmiş Milletler (BM), Filipinleri vuran tayfunda ölenlerin sayısının 4 bin 460’a yükseldiğini duyurdu. Ölü sayısınında artmasından endişe ediliyor.

14 Kasım 2013 Perşembe 21:32 tarihinde eklendi.


New York'taki BM Genel Merkezi'nde gazetecilere konu ile ilgili bilgi veren BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, ‘‘Şuana kadar Filipinler devletinin bize vermiş olduğu son bilgilere göre tayfun felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 460’a çıkmıştır.

Felaketten etkilenen insanların sayısı 12 milyonu bulurken, yerlerinden olanların sayısı da 920 bin olmuştur.’’ şeklinde konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Haiyan Tayfunu’nun bıraktığı hasar ve yürütülen yardım faaliyetlerine ilişkin gelişmeleri bölgede bulunan Genel Sekreterin Acil Yardım Koordinatörü Valerie Amos’tan bilgi aldığını belirten Haq, ‘‘Yaşanılan felaketten sonra bölgedeki halkın genel durumu ile ilgili olarak sayın Genel Sekreter büyük endişe duymakta.’’ dedi.

Genel Sekreterin uluslararası topluma seslenerek daha fazla yardımda bulunmasını istediğini aktaran Haq, Ban’ın sözlerini şöyle aktardı; ‘‘Birleşmiş Milletler olarak mümkün olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz.

Filipinler halkı büyük bir cesaret ve esenlik gösteriyor ama bizlerin yardımına ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması gerekiyor.’’


CİHAN