Film Festivali protestoyla açıldı

32. İstanbul Film Festivali düzenlenen törenle başladı. Festivalin açılışında salonda bulunan bir grup, Beyoğlu’nda bulunan Emek Sineması’nın kapalı olmasın protesto etti.

Film Festivali protestoyla açıldı
29 Mart 2013 Cuma 23:58 tarihinde eklendi.

 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği açılış gecesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı, sinema ve tiyatro sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış gecesinde oyuncu Lale Belkıs ve Ahmet Mekin, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı ve senarist Ayşe Şasa'ya "Sinema Onur Ödülü" takdim edildi.
 
Geceye katılan tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan sinemayı sevdiğini, bunu yapmadan yaşayamayacağını söyledi. Erdoğan, “Ben seviyorum bunu yapmayı. Başka bir şey yapamam. Bunu yapmadan yaşayamam tek gerçeklik o.” dedi.
 
14 Nisan’da sona erecek festivalde 200 kadar filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleri sunulacak. Festival bu yıl, 2012 ve 2013'ün parlak filmlerinden unutulmaz sinema klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından Sundance ve Berlin Film Festivali'nde prömiyeri yapılan filmlere, Altın Lale ve FACE yarışmalarından belgeseller ve çocuk filmlerine uzanan bir yelpazede izleyicinin karşısına çıkacak.
 
EMEK SİNEMASI PROTESTO EDİLDİ
 
Festivalin açılışında salonda bulunan bir grup, Beyoğlu’nda bulunan Emek Sineması’nın kapalı olmasın protesto etti. ‘Emek bizimdir, İstanbul bizimdir’ yazılı pankart açan grup üyeleri bir süre slogan attı. Protestoya salonda bulunan davetliler, alkışlarla destek verdi. Pankartın kaldırılmasının ardından protesto sona erdi.

CİHAN