Film galasında içki yasağı krizi

Kutsal Damacana: Dracoola'nın galası içki yasağı tartışmalarının gölgesinde kaldı

Film galasında içki yasağı krizi
20 Ocak 2011 Perşembe 08:43 tarihinde eklendi, 1.823 kez okundu.

 

Kutsal Damacana Dracoola filmin galası Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yeni yönetmenliği nedeniyle başlayan içki yasağı tartışmasının gölgesinde kaldı.
 
Kutsal Damacana Dracoola filminin galası İstinye Park Sinemaları'nda gerçekleştirildi. İstinye Park AFM Sinemaları yetkilileri "Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra sinemalarımızda yapılan ilk gala Kutsal Damacana Dracoola... filminde içki ruhsatımız olmadığı için ilk olarak bu filmin galasında içki servisi yapılamayacak." açıklamasında bulunmuştu.
 
Filmin başrol oyuncusu Ersin Korkut, gazetecilerin sık sık içki yasağına ilişkin sorular sormasına tepki gösterdi. Korkut, "Maşallah içki yasağının filmin önüne geçeceğini düşünmemiştim. Ben de ara ara sinirleniyorum niye bu kadar çok soruluyor diye, şu anda meyve suyu, su ve kola dağıtılıyor." dedi.
"İçkiyle ilgili bir yasak konulmuşsa uyulur." diyen Korkut, "Ben içmiyorum, bizim filme denk geldiği için sık sık soruluyor. Herkes uyuyor buna. İçmek isteyen yukarıda ruhsatlı içki içilecek yerler var, isteyen orada içer sonra galaya gelebilir." diye konuştu.
 
'ŞAFAK SEZER'LE HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK'
 
Şafak Sezer'le aralarında hiçbir problem olmadığını söyleyen Korkut, "Şafak Sezer'le hiçbir problemim yok. Zaten tüm filmlerdeki hikâyeler ayrı ayrı, bu filmin hikayesi de bana denk geldi. Kutsal Damacana'nın belli bir kitlesi var iyi bir gişesi olur, bol olur diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.
 
Filmin yardımcı erkek oyuncu karakteri Şahin Irmak da Şafak Sezer'le hiçbir problemlerinin olmadığını dile getirdi. Irmak, "Keşke o da olsaydı ve beraber oynasaydık ama yapımcı ile Şafak Sezer arasındaki başka bir mesele, sanırım Şafak'ın başka projeleri vardı. Şafak'ın olmasını gerektiren bir senaryo da değil çünkü bu bir devam filmi değil. Bu nedenle Şafak'ın olmaması problem oluşturmuyor." ifadelerini kullandı
Galaya katılan oyunculardan Bülent Emrah Parlak ise içki yasağını yanlış bulduğunu söyledi. Parlak, "İçki yasağı meselesinin hukuki boyutunu bilmiyorum ben de 2 gün önce duydum. Burada bir sanat etkinliği oluyor ve kokteyli olması gerekiyor ve içki olması gerekiyor. Yasak meselesini biraz tartışırken bu konularla ilgili yaptırım uygulanırken dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
 
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin 6 Madde'nin b bendinde "Yetkili satıcılar tarafından satış belgesinde belirtilen işyeri adresi dışında satış veya sunum yapılamaz" ifadesi yer alıyor.