Film gibi banka soygunu kamerada

Esenyurt’taki bir banka şubesinde meydana gelen 500 bin liralık silahlı soygunla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Film gibi banka soygunu kamerada
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:39 tarihinde eklendi, 1.348 kez okundu.

Esenyurt’taki bir banka şubesinde meydana gelen 500 bin liralık silahlı soygunla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Soygun anları, bankanın güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Film sahnelerini aratmayan soygunla ilgili gözaltına alınan kişilerden Kudret A.’nın, payına düşen soygun parasıyla nişan yapıp, kendisinin ve yakınlarının borçlarını ödediği belirlendi.

Esenyurt Hadımköy Yolu üzerinde bulunan bir banka şubesi, 9 Nisan günü 12.30 sıralarında, silahlı kişiler tarafından soyuldu. Bankaya gelip güvenlik görevlisini silah tehdidiyle etkisiz hale getiren soyguncular, bir çantaya doldurttukları 500 bin lira ile kaçmayı başardı.

Soygunun aydınlatılması amacıyla çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri inceleyip soyguncuların kimliğini belirledi. Sabıkalı albümündeki fotoğrafları karşılaştırılan soyguncuların gasp suçundan sabıkalı kişiler olduğu tespit edildi.

Olaydan sonra her yerde aranan soygunculardan Kudret A.(32) Nevşehir’de, Kenan Ş.(43) ise İstanbul’da yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan şüphelilerin, suçunu itiraf ettiği öğrenildi.Üzerinde 5 bin dolar para ele geçirilen Kudret A. ifadesinde, “4 kişiydik. 500 bin lirayı 4’e böldük. Bana düşen 125 bin lirayı nişanım ve kredi kartı borçlarım için harcadım.” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kudret A. ile Kenan Ş. Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili iki kişinin daha arandığı belirtildi.

SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Film sahnelerini aratmayan silahlı soygun bankanın güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bankaya müşteri gibi giren şapkalı bir kişi, güvenlik görevlisine doğru yönelerek cebinden silahını çıkarıyor. Önce güvenlikçiyi etkisiz hale getirip silahını alıyor. Ardından bankada bulunan kişileri silah tehdidiyle bir yere topluyor. Bu sırada bir başka silahlı kişi içeri giriyor. Bir soyguncu güvenlik görevlisinden aldığı silahı da kullanarak elindeki iki silahla müşterileri ve güvenlik görevlisini etkisiz hale getirirken diğer soyguncu veznedardan paraları bir çantaya koymasını istiyor. Para dolu çantayı alan iki soyguncu koşarak bankanın dışına çıkıyor.


CİHAN