"Film gibi operasyonlar yapıldı"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Film gibi operasyonlar yapıldı
11 Mart 2013 Pazartesi 20:16 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

PKK'nın elinde bulunan devlet görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, 10 kamu görevlisinin BDP'li heyet tarafından alınarak salı akşamı ya da çarşamba sabahı yurda getirileceğini söyledi. Arınç, Cilvegözü'ndeki patlamayla ilgili zanlılara filmlere konu olabilecek bir operasyonla ulaşıldığını ifade etti.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. PKK'nın elinde bulunan 10 kamu görevlisinin serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Arınç şunları söyledi: "Bildiğimiz kadarıyla bu yarın akşam saatlerinde veya yetişmezse çarşamba günü sabah saatlerine sarkabilecek bir gelişmedir.

Şahısları teslim almak üzere, BDP tarafından 3 milletvekilinden oluşan bir heyet, Sabahat Tuncel, Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu aynı zamanda İHD başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır il başkanı Raci Bilici ve Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın da heyette yer aldığı bilinmektedir. Heyet, Şırnak Silopi üzerinden Kuzey Irak'a gidecek ve daha sonra da salı akşamı ya da çarşamba günü Türkiye'ye dönecektir."
 
PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANILMAMALI
 
Olayın istismar edilmemesi gerektiğini ifade eden Arınç, "Bu bir propaganda aracı olarak kullanılmaması ve bölücü örgüt tarafından da istismar edilmemesi dikkate alınarak, bir program dahilinde inşallah bu arkadaşlarımızı kucaklamış olacağız. Yani olayları hem İçişleri Bakanlığımız kendi açışından hemde tertiplenen bir heyetin bunları alarak Türkiye'ye Habur üzerinden zannediyorum girecekleri anlaşılmaktadır. 6 asker, 1 kaymakam adayı, 1 polis ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 10 kamu görevlisi alıkonulmuştur. Bunlara kavuşmayı ve kucaklaşmayı bekliyoruz. Bir program dahilinde yarın bu saatlerde veya çarşamba sabahı bu olay gerçekleşmiş olacaktır" diye konuştu.
 
FİLMLERE KONU OLABİLECEK BİR OPERASYONLA BU SONUCA VARILMIŞTIR
 
Cilvegözü'nde yaşanan patlamayla ilgili kimlik tespitinin yapılarak olayın adli makamlara yansıtıldığını dile getiren Bülent Arınç, filmlere konu olacak bir operasyonla şahısları yakaladıklarını söyledi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"11 Şubat 2013 tarihinde Hatay Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kanlı bir terör eylemi gerçekleştirilmişti. Bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen bu terör eyleminde 4'ü Türk vatandaşı 14 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. O günden bu yana Emniyet Genel Müdürlüğü, Hatay Emniyet Müdürlüğü ve koordine içerisinde diğer güvenlik birimlerimizle çok yönlü bir çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde patlayan araçta 3 kişinin bulunduğu, bu araçtakilerden 2'sinin araçtan inerek Suriye'ye döndüğü 1 şahsın Türkiye'ye giriş yaptığı anlaşılmış, ülkemize giriş yapan şahsın kısa bir süre sonra Yayladağı sınır kapısından çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu 3 şahsın da kimlik bilgileri tespit edilmiştir.

Sürdürülen çalışmalar neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda 7 Mart'ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart'ta sürdürülen operasyonda terörist eylemi organize eden ve patlayıcı aracı olay yerine getiren iki şahsın da aralarında bulunduğu toplam 8 şahıs gözaltına alınmıştır. Bu gün itibariyle de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 8 şahıstan 5'inin tutuklanması istemiyle mahkemeye çıkarılmışlardır. Olay iddianameye bağlandıktan ve yargı süreci bittikten sonra belki filmlere konu olabilecek bir operasyonla bu sonuca varılmıştır. Ben yeniden İçişleri Bakanlığı'mızı tebrik ediyorum."

DHA