Film koptu !

İslam karşıtı 'Müslümanların Masumiyeti' filmine yönelik protesto gösterileri Libya, Mısır, Tunus ve Yemen'in ardından Türkiye, Sudan, Hindistan, Pakistan ve Endonezya'ya da sıçradı

Film koptu !
14 Eylül 2012 Cuma 17:50 tarihinde eklendi, 1.603 kez okundu.

IRAK
Irak'ın başkenti Bağdat'ın değişik yerlerinde, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film düzenlenen gösterilerle protesto edildi. 
 

Bağdat'ta cuma namazı çıkışında Sünni olan Azamiye ve Şii olan Sadr semtinde düzenlenen protesto gösterilerinde ABD yapımı ''Müslümanların Masumiyeti'' adlı film protesto edildi. 
 
GAZZE
Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Heniyye, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film nedeniyle ABD'yi Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı. 
     
Heniyye, Gazze'de Büyük Cami'de verdiği cuma hutbesinde, ''İslamı ve Müslümanları karalayan bu tür eylemlerin bir daha tekrarlanmaması için barışçıl gösterilere devam edilmeli'' dedi. 
 
MISIR
Ortadoğu'da Hristiyan dünyasının önde gelen din adamları Hz. Peygamber'e hakaret içeren filme tepki için Mısır'ın farklı kentlerinde düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. 
     
Hristiyan toplumunun önde gelen isimleri ve papazların katıldığı ''İsmailiyye, Süveyş ve Port Said'' gibi Süveyş Kanalı çevresindeki şehirlerde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde, ''Müslümanlar ve Kıptiler birdir'' sloganları atıldı.