Filmekimi biletleri Cumartesi satışta

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek. İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihlerinde yapılacak 13. Filmekimi, bu yıl da göz alıcı filmlerle sinema keyfini Türkiye’nin farklı şehirlerine taşımaya devam edecek.

Filmekimi biletleri Cumartesi satışta
23 Eylül 2014 Salı 20:10 tarihinde eklendi, 2.449 kez okundu.
İKSV tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek 13. Filmekimi, her yıl olduğu gibi merakla beklenen göz alıcı filmleri izleyiciyle buluşturacak. Yeni sinema sezonunun habercisi olan Filmekimi’nin 13'üncüsünde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın festivallerde yapan, Godard, Cronenberg, Leigh, Loach ve Sissako gibi ustaların son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 43 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 11-17 Ekim tarihlerinde, 7 gün boyunca İstanbul’da olacak 13. Filmekimi, Ekim ayı boyunca da Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Trabzon’u ziyaret edecek.
 
İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, 23 Eylül Salı akşamı Cezayir Restaurant’da 13. Filmekimi’ni konuşmak üzere basınla buluştu. Basın buluşmasında konuşma yapan Fatih Uysal “Vodafone FreeZone ile gençlere daha fazla özgürlük alanı yaratmayı, kendi çizdikleri özgürlük yolculuğunda onlara yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz. ‘Zorunluluklar var, Vodafone FreeZone’la sıkıntı yok, kafana göre yaşaman için yanındayız’ diyerek gençlerin karşısına çıkan limitleri esnetmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, gençlerin sosyal hayatlarında en sevdikleri ve en çok vakit ayırdıkları aktivite olan sinemaya da desteğimizi sürdürüyoruz. Gençlerin usta yönetmenlerin ödüllü filmlerini keşfetmeleri için son üç yıldır Filmekimi’nin sponsorluğunu üstleniyoruz. Vodafone FreeZone’lular Filmekimi’nde bir bilet aldıklarında, bir bileti hediye kazanıyor. Filmekimi’nin hem büyük şehirlerde hem de Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan gençlerce ilgi gördüğünü biliyor ve Filmekimi’ni İstanbul dışındaki illerimize de ulaştırıyoruz. Bu vesileyle, festival programındaki değerli filmlerle buluşmak üzere tüm gençleri FreeZone’un özgür dünyasına davet ediyoruz” dedi. Buluşmada daha sonra söz alan Azize Tan, basına programda yer alan filmler, Filmekimi’nin Ekim ayı boyunca uğrayacağı şehirler ve Filmekimi sırasında düzenlenecek etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
 
FİLMEKİMİ İLK KEZ KADIKÖY’DE
 
Bu yıl Ekim ayı boyunca birçok şehri gezecek Filmekimi, İstanbul’da son yıllarda olduğu gibi Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s sinemalarında yapılacak ve bu yıl ilk defa Kadıköy’e de geçecek. Kadıköy Rexx Sineması’nın büyük salonu, 11-17 Ekim tarihleri boyunca Filmekimi filmleriyle dolup taşacak. Filmekimi gösterimleri tüm sinemalarda geçen yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da yapılacak.
 
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR KÖŞESİ FİLMEKİMİ
 
13. Filmekimi sinemanın en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına da eriştirmeye devam ediyor. 2011 yılından bu yana gittiği her şehirde sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, bu yıl da Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Trabzon’a uğrayacak.
 
Filmekimi, Gaziantep’te 2-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak Zeugma Film Festivali’nin de yabancı film programını üstlenecek. Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğiyle yapılacak gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.
 
Filmekimi, Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda 10-12 Ekim, İzmir Karaca Sineması’nda 15-19 Ekim, Bursa Cinetech Korupark Sinemaları’nda 17-19 Ekim, Diyarbakır N-City AVM Avşar Sinemaları’nda 24-26 Ekim, Şanlıurfa Emek Sineması’nda 24-26 Ekim ve Trabzon Lara Sinemaları’nda 31 Ekim- 2 Kasım’da yapılacak. 
 
FİLMEKİMİ  ETKİNLİKLERİ
 
13. Filmekimi’nin İstanbul gösterimlerinin açılış ve kapanış günlerinde Fil’m Hafızası işbirliğiyle iki eğlenceli etkinlik düzenlenecek. Filmekimi’nin bu yıl ilk defa Kadıköy’e geçmesinin şerefine 11 Ekim Cumartesi gecesi Kadife Sokak’ta “Filmekimi 216” etkinliği gerçekleştirilecek. Filmekimi heyecanını sokağın her köşesine taşıyacak olan “Filmekimi 216” etkinliğine katılım ücretsiz olarak.
 
Filmekimi’nin Fil’m Hafızası işbirliğiyle yapacağı diğer etkinlik ise 17 Ekim Cuma gecesi, Filmekimi’nin İstanbul ayağının son gecesinde Public House’da gerçekleştirilecek. “Filmekimi 212” etkinliğinin biletleri 25 TL ve 15 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilecek.
 
BİLETLER 27 EYLÜL CUMARTESİ SABAHI SATIŞTA
 
İstanbul’da Filmekimi biletleri, 27 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren, Biletix satış noktaları, Biletix internet sitesi (biletix.com), Biletix çağrı merkezi (216 556 98 00) ile Atlas ve Rexx sinemalarında kurulacak gişelerden satın alınabilecek.
 
Filmekimi’nin İstanbul ayağının biletleri hafta içi gündüz seanslarında (11.00, 13.30, 16.00) sadece 6 TL, hafta sonu gündüz seansları ve tüm 19.00 seanslarında tam 16, indirimli 11 TL, tüm 21.30 seanslarında ise 16 TL.


FİLMEKİMİ PROGRAMINDAKİ FİLMLERİN LİSTESİ
 
Ayrı Dünyalar / Inbetween Worlds / Feo Aladag / Almanya  
Seni Seviyorum Rio / Rio, I Love You / Vicente Amorim, Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Im Sang-soo, Nadine Labaki, Fernando Meirelles, Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, John Turturro, Andrucha Waddington / Brezilya-ABD 
İnsanları Seyreden Güvercin / A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence /  Roy Andersson / İsveç 
Karda Bir Beyaz Kuş / White Bird in a Blizzard / Gregg Araki / ABD 
Dönüş / The Turning / Tony Ayres, Robert Connolly, Claire McCarthy, Stephen Page, Simon Stone, Warwick Thornton, Mia Wasikowska, David Wenham / Avustralya 
Saraybosna’nın Köprüleri / Bridges of Sarajevo / Aïda Begic, Leonardo Di Costanzo, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vicenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perisic, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec, Teresa Villaverde / Fransa-Bosna Hersek-İsviçre-İtalya-Portekiz-Bulgaristan 
Aşkın Halleri / The Disappearance of Eleanor Rigby: Them / Ned Benson / ABD 
Çile / Kreuzweg / Stations of the Cross / Dietrich Brüggemann / Almanya 
Kök / I Origins / Mike Cahill / ABD 
İlk Güreşte Aşk / Love at First Fight / Thomas Cailley / Fransa 
Havana’ya Dönüş / Return to Ithaca / Laurent Cantet /  Fransa 
Whiplash / Damien Chazelle / ABD 
Palo Alto / Gia Coppola / ABD  
Yıldız Haritası / Maps to the Stars / David Cronenberg / Fransa-Kanada-Almanya 
İki Gün, Bir Gece / Two Days, One Night / Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne / Belçika-İtalya-Fransa  
Mommy / Xavier Dolan / Kanada 
Jersey Boys / Clint Eastwood / ABD  
Björk: Biophilia Live / Nick Fenton, Peter Strickland / İngiltere 
Pasolini / Abel Ferrara / Fransa-Belçika-İtalya 
New York’a Hoş Geldiniz / Welcome to New York / Abel Ferrara / 
Geronimo / Tony Gatlif / Fransa 
Dile Veda / Goodbye to Language / Jean-Luc Godard / Fransa 
Çılgın Aşk / Amour fou / Jessica Hausner / Avusturya-Luxemburg-Almanya 
Arayış / The Search / Michel Hazanavicius / Fransa-Gürcistan 
Soğuk Cennet / Snow in Paradise / Andrew Hulme / İngiltere 
Dingin Sular / Still the Water / Naomi Kawase / Japonya-Fransa-İspanya 
Bire Bir /  One on One / Kim Ki-duk / Güney Kore 
Bay Turner /  Mr. Turner / Mike Leigh / İngiltere 
Çocukluk / Boyhood / Richard Linklater / ABD 
Özgürlük Dansı / Jimmy’s Hall / Ken Loach / İngiltere-İrlanda-Fransa 
Buz, Kar ve İntikam / In Order of Disappearance/ Hans Petter Moland / Norveç 
Beyaz Tanrı / White God / Kornél Mundruczo / Macaristan-Almanya-İsveç 
Mısır Adası / Corn Island / George Ovashvili / Gürcistan-Almanya-Fransa 
Turist / Force Majeur / Ruben Östlund / İsveç-Danimarka-Norveç 
Issız Toprak / Young Ones / Jake Paltrow / ABD 
Kirli Para / The Drop / Michael R. Roskam / ABD 
Mucizeler / Le meraviglie / The Wonders / Alice Rohrwacher / İtalya-İsviçre-Almanya 
Mezara Kadar / A Hard Day / Kim Seong-hun / Güney Kore 
Timbuktu / Abderrahmane Sissako / Fransa-Moritanya