Final bileti Ankara'ya kaldı!

Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Gençlerbirliği 1-1 eşitlikle ayrıldı. Finale çıkacak tarafı belirleyecek rövanş maçı 21 Nisan'da Ankara'da oynanacak.

Final bileti Ankaraya kaldı!
07 Nisan 2011 Perşembe 22:46 tarihinde eklendi, 1.556 kez okundu.

 

Olimpiyat Stadı'nda her zamanki gibi boş tribünler önünde oynanan maça konuk ekip Gençlerbirliği iyi başladı. 9. dakikada sağdan ceza sahasına giren Yasin, penaltı noktasında bekleyen Mustafa'yı gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan golcü oyuncu, kötü bir vuruş yaparak topu üstten auta gönderdi.
 
21. dakikada Gençlerbirliği aradığı golü buldu. Yasin'in sağdan ortasında ceza sahasında savunmayı geçen topu sol çaprazda kontrol eden Hurşut bekletmeden vurdu, Hasagiç güçlükle çeldi. Top önünde kalan Oktay topu boş durumda bulunan Mustafa'ya çıkarttı. Golcü oyuncu, sol ayağıyla düzgün vurdu: 1-0.
İlk yarı boyunca etkisiz bir görüntü çizen ev sahibi ekip, ilk tehlikeli atağını 43. dakikada Gökhan Ünal ile geliştirdi. Deneyimli golcü sol çaprazdan şık çalımlarla ceza sahasına girer girmez sert vurdu, top savunmaya çarparak kornere gitti.
 
Maçın 45. dakikasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen İbrahim Akın, çok kötü bir vuruşla topu auta gönderdi ve ilk yarı bu pozisyonla sona erdi.
 
İkinci yarıda sahada daha atak bir İstanbul Büyükşehir Belediyespor vardı. Bunda, Gençlerbirliği'nin skoru korumaya yönelik oyun anlayışı da etkili oldu. Holosko ve İbrahim Akın ile etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip, aradığı golü 62. dakikada buldu. Ceza sahası içine şık hareketlerle giren Holmen yerde kaldı, maçın hakemi Halis Özkahya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Holosko skoru eşitledi: 1-1.
Kalesinde gördüğü golden sonra tekrar hücum futboluna dönen Gençlerbirliği, 72. dakikada Hurşut Meriç ile öne geçme şansını değerlendiremedi. Ceza sahası dışında topla buluşan Hurşut, çok sert vurdu, ancak top direkten döndü. 78. dakikada bu sefer gole yaklaşan isim Azofeifa oldu konuk ekip adına. Hurşut'un pasında ceza sahası çizgisinde topla buluşan Azofeifa bekletmeden çok sert vurdu, top kale direğinin hemen yanından auta çıktı. 90+3'de Gençlerbirliği inanılmaz bir gol kaçırdı. Hurşut Meriç sağ kanattan bindirdi. 6 pas içinde bomboş pozisyonda bekleyen Zec'i gördü. Bekletmeden vuran Zec'in vuruşunu kaleci Hasagiç güçlükle önledi.
 
Ev sahibi ekipten Serhat Akyüz'ün 84. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta başta pozisyon olmayınca Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçından taraflar 1-1 eşitlikle ayrıldı. Gençlerbirliği'nin küçük bir avantajla ayrılığı maçın rövanşı, 21 Nisan Perşembe günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.