Finalin adı Federer- Murray

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler yarı finalinde Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-1 yenen Andy Murray, finalde Roger Federer'in rakibi oldu.

Finalin adı Federer- Murray
06 Temmuz 2012 Cuma 21:39 tarihinde eklendi, 1.561 kez okundu.

 

Merkez kortta oynanan maçta, geçen yıl kendisi gibi Wimbledon'da yarı final oynayan Tsonga'yı 6-3, 6-4, 3-6 ve 7-5'lik setlerle 3-1 mağlup eden Murray, Britanyalıların 74 yıllık final özlemine son verdi. 
     
Bu yıl 126'ncısı düzenlenen Wimbledon'da en son 1938 yılında Britanyalı Bunny Austin, Alman Henner Henkel'i 3-0 yenerek finale çıkmıştı. Sonraki yıllarda Mike Sangster, Roger Taylor (3 kez), Tim Henman (4 kez) ve son olarak da Andy Murray (3 kez) yarı finale çıkmış ancak devamını getirememişti. 
     
1936 yılında kupayı kaldıran Fred Perry, Wimbledon'ı en son kazanan Britanyalı tenisçi unvanını taşıyor. 
     
Son 3 yılın yarı finalisti Murray, 27 yaşındaki Fransız rakibi karşısında 9 ace attı, 2 çift, 12 basit hatayla maçı tamamladı. 4 kez servis kıran Britanyalı tenisçi, 40 kez de doğrudan puan getiren vuruş yaptı. 
     
Toplam 2 saat 47 dakika süren karşılaşmada 42 basit hata yapan Tsonga ise 11 ace attı, 8 servis kırma şansından 2'sini değerlendirebildi. 
     
2 kez Avustralya Açık, 1 kez de ABD Açık'ta final oynayan 25 yaşındaki Murray, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Maçı kazanınca çok rahatladım, final oynayacağım için çok mutluyum. Maça iyi başladım, iyi servisler attım. Tsonga beni yakalayınca sakin olmaya çalıştım ama kolay değildi'' diye konuştu. 
     
Murray, Federer'le oynayacağı final maçıyla ilgili ise ''Bu maç hayatımın en büyük maçlarından biri olacak. Zor bir maç olacak çünkü Federer çok iyi bir tenisçi. Çok heyecanlıyım'' dedi.