Finans dünyası bir araya geldi

Finans dünyası, İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) ile Kadir Has Üniversitesi tarafından tertip edilen ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ sertifika töreninde bir araya geldi.

Finans dünyası bir araya geldi
29 Mart 2014 Cumartesi 15:43 tarihinde eklendi.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılan programı başarıyla tamamlayan 23 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende söz alan İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Türkiye’de finans piyasasının büyümeye ve yeni mezun gençler için önemli istihdam fırsatları yaratmaya devam edeceğini belirtti. Sektörde nitelikli işgücüne olan ihtiyacın giderek arttığına, ancak mevcut yükseköğretim sisteminin söz konusu ihtiyacı karşılayabilecek eğitimi vermekten uzak olduğuna işaret eden Bilgin, “Bu da bu tip sertifika programlarına olan ihtiyacı artırıyor ve çok daha önemli hale getiriyor.” dedi.

Bilgin’in açıklamalarına göre ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ 1 Mart’ta başladı. Toplam 30 saat ve 15 dersten oluşan programda, sektörün önde gelen yöneticileri ile finans dünyasının tanınmış isimleri ders verdi. Yeni genç mezunlarla finans sektöründe yeni çalışmaya başlayanların katıldığı programın amacı, finans sektöründe istihdam edilebilirlik imkânlarını artırmak.

Prof. Dr. Bilgin, İEAD’ın Kadir Has Üniversitesi ile gelecek aylarda da programı yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


CİHAN