Fındık üreticisi bahçeye girdi

Ordu'da Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte sahil kesiminde fındık hasadı başladı. Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Bu yıl kentte tahmini fındık rekoltesinin 65 bin ton dolayında olmasını bekliyoruz. Don olayından dolayı rekolte düşük" dedi.

Fındık üreticisi bahçeye girdi
31 Temmuz 2014 Perşembe 13:16 tarihinde eklendi.
Ordu'nun 110 kilometrelik sahil şeridinde Ramazan Bayramı'nın ardından bugün fındık bahçesine giren üreticiler hasada başladı. Don afeti nedeniyle orta ve yüksek kesimde fındık rekoltesinde ciddi düşüş yaşanırken, sahil kesiminin dondan pek etkilenmediği bildirildi.
 
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık hasadının sahil kesiminde başladığını hatırlatarak, "Üreticilerimiz artık bahçeye girdi. Orta kesimde 6 Ağustos, yüksek kesimde 13 Ağustos'ta hasada başlanacak. Sahil kesiminde fındık görülüyor ancak orta ve yüksek kesimde sahildeki gibi fındık yok.   Ordu'nun tahmini fındık rekoltesinin 65 bin ton dolaylarında olmasını bekliyoruz. Rekoltenin düşük olması nedeniyle üreticilerimiz bu yıl yerli işçiyi tercih ediyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden gelen çok az sayıda işçide bölgede iş bulmaya çalışıyor" dedi.
 
Uğur Cörüt fındık ihracatının ise sahil kesiminde 8 Ağustos, orta kesimde 13 Ağustos, yüksek kesimde ise 20 Ağustos itibariyle yapılmaya başlayacağını da kaydetti.