Fındıkta çocuk işçiliğine son

Fındık sektörünün köklü firmalarından Durak Fındık, ülke fındığının kalitesini artırmak ve aflatoksinle mücadele etmek için üreticilere yeni sezon öncesi 25 bin adet ücretsiz özel çuval dağıtmaya hazırlanıyor.

Fındıkta çocuk işçiliğine son
12 Temmuz 2013 Cuma 12:05 tarihinde eklendi.

‘Fındıkta öncelikli kalite Projesi’ni başlatan Durak Fındık, proje kapsamında üreticilere 25 bin adet çuval dağıtacak. Proje kapsamında çocuk işçiliğinin de önüne geçilmiş olacak. Proje kapsamında; ‘Çocuklar fındık bahçesine değil, oyun bahçesine’, ‘çocukların yüzlerini güldürelim, soldurmayalım’, 16 yaşından küçük olan çocukları çalıştırmayalım.’ sloganıyla fındıkta çocuk işçiliğine son verilmesi hedefleniyor.

"FINDIK SEKTÖRÜNDE ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞIYIZ"

Proje Ünye Ticaret Borsası Koordinasyonu'nda, Durak Fındık AŞ., Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ünye Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek. Bu projeyle fındıkta kaliteyi artıracaklarını ve çocuk işçiliğinin önüne geçeceklerini söyleyen Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi ve proje sorumlusu Kadir Durak, "Durak Fındık olarak fındıkta önceliğimiz kalitedir. Bunun için Fındıkta Kalite Projesi’ni bu yıl hayata geçirdik. Fındık sektöründe çocuk işçiliğine karşıyız. Ayrıca Ünye’de sosyal proje üstlenerek ÇSK’ye kayıtlı 25 bin adet fındık üreticimize fındık da kaliteyi artırmak adına 25 bin adet jüt çuval dağıtmaya hazırlanıyoruz. Bu projeyi Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ziraat Odası, Ünye Tarım il Müdürlüğü, Durak Fındık AŞ işbirliği ile yapıyoruz. Hedefimiz Türk fındığında kaliteyi artırmak, fındık da bilinçli fındık üreticisini ortaya çıkarmak. Üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. Çocuk işçiliğinin önüne geçmek için bu projemiz önemli bir adım olacak." dedi.


CİHAN