Finike'de Sibel Can tartışması

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilecek Finike Festivali'nde konser vermesi planlanan Sibel Can'a verilecek paranın kamuoyunda tartışılması nedeniyle, düşüncelerinden vazgeçtiklerini açıkladı.

Finikede Sibel Can tartışması
18 Haziran 2012 Pazartesi 13:46 tarihinde eklendi, 2.057 kez okundu.

 

Başkan Dülgeroğlu, Finike Belediye Meclisi toplantısında, bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Finike Festivali kapsamında Sibel Can'ın da konser vermesinin planlandığını söyledi. 
     
Ancak kamuoyuna yansıyan eleştiriler nedeniyle festival programının değiştirildiğini ifade eden Dülgeroğlu, ''Tartışmalar iyice büyüdü. Halkın görüşlerine itibar etme zorunluluğu ortaya çıktı. Bu nedenle maliyeti 160 bin lirayı bulan Sibel Can isminden vazgeçtik'' dedi. 
     
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'na denk gelen 1 Temmuz tarihinde konser vermesi düşünülen Sibel Can yerine hangi sanatçının getirtilmesinin uygun olacağı konusunda meclis üyelerinden görüş isteyen Başkan Dülgeroğlu, önemli olanın festivalin kalitesinin devam ettirilmesi olduğunu söyledi. 
   
 Finikelilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Dülgeroğlu, ''Bütçe uygun olsa Madonna'yı bile getiririm. Ancak Sibel Can konseri nedeniyle hak etmediğimiz bir eleştiri ortamı oluştu'' diye konuştu. 
   
 Festivalin kalitesinin düşmemesi için çaba sarf edeceklerini dile getiren Dülgeroğlu, ''Sibel Can yerine iki isim düşünüyoruz. 1 Temmuz'da Rafet El Roman ile Yıldız Tilbe'nin programı müsait. Her ikisinin de maliyeti yaklaşık 50 bin lira. Meclis ve festival ihale komisyonu hangi sanatçıyı uygun görüyorsa onu getireceğiz'' diye konuştu. 
     
Bu arada festival ihale komisyonunun Yıldız Tilbe'nin konser vermesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.