Finlandiya Suriye'de askeri bir müdahaleye karşı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Toumioja, Suriye’de krizi çözmek için güç kullanımının öngörülemeyen sonuçlarına karşı herkesi sorumlu olmaya davet etti ve askeri bir müdahaleyi tasvip etmediklerini açıkladı.

Finlandiya Suriyede askeri bir müdahaleye karşı
01 Eylül 2013 Pazar 13:25 tarihinde eklendi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı konuyla alakalı sorulan sorular üzerine yaptığı açıklamada, "Biz her şeyin uluslararası adalet temelinde neticelenmesini istiyoruz. Ne olursa olsun en kısa zamanda siyasi bir çözüm ile netice alınabileceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Päivi Räsänen bakanlar kurulunda Suriye'den mülteci kabul etmenin ele alındığını ve ülkede Suriye’den 2.000 kadar mülteciyi kabul edebilecek konut kapasitesi bulunduğunu belirtti.

Fin devletinin ortalama 2.000 kapasiteli barınma imkanına daha sahip olduğunu söyleyen yetkililer, henüz resmi bir başvuru ve talep almadıklarını belirttiler.

Temmuz ayının sonuna kadar sadece 51 Suriyeli Finlandiya'dan sığınma istedi. Hükümet şu ana kadar, savaşta zarar gören ülkedeki yerel faaliyetler ve mültecilere yardım için kullanılmak üzere 12.1 milyon avro bütçe ayrıldığını bildirdi.


CİHAN