Finlandiya'nın 'Alanya Fahri Konsolosluğu' açıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Üst Klasman Hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun atandığı Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosluğu'nun açılışı yapıldı.

Finlandiyanın Alanya Fahri Konsolosluğu açıldı
15 Şubat 2013 Cuma 21:34 tarihinde eklendi, 1.881 kez okundu.

 

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış sonrası resepsiyon düzenlendi.
 
Alanya'da şehir plancılığı yapan deneyimli üst klasman hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun atandığı Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosluğu'nun açılış kurdelesini Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, FIFA Kokartlı Üst Klasman Hakemi Cüneyt Çakır ve Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir kesti. Açılışa, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Tff Merkez Hakem Kurulu Üyesi Hamza Işın, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Uğurlu, üst klasman hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve Mustafa Öğretmenoğlu, üst klasman yardımcı hakemi Serdar Akçer ile Finlandiya'nın Antalya Fahri Konsolosu Koray Turan da katıldı.
 
GÖREVİ FİNLİLERE YARDIMCI OLMAK
 
Açılışın ardından konuşan Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti Alanya'da yaklaşık 2 bin 500 Finlinin yaşadığını ve fahri konsolosluk boşluğunu bu açılışla doldurduklarını söyledi. Kuddusi Müftüoğlu'nun çok iyi bir fahri konsolos olacağına inandığını kaydeden Vaskunlahti, "Fahri konsolosun en önemli görevi burada yaşayan Finlilere yardımcı olmaktır. Bunun yanında ticari ilişkilere katkıda bulunmak ve kültürel ilişkileri sağlamak da fahri konsolosun görevleri arasındadır. Kuddusi Müftüoğlu'nu çok araştırdık. Seçilmesinde yeşil sahaların da etkisi olmuştur" dedi.
 
Fahri Konsolos Kuddusi Müftüoğlu ise "Sayın büyükelçi bizi onurlandırdı. Burada yaşayan veya tatil için gelen Finlilere en iyi hizmeti vereceğime inanıyorum" diye konuştu.
 
BERATINI BÜYÜKELÇİDEN ALDI
 
Açılışın ardından Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Banana Otel'de organize ettiği resepsiyona geçildi. Büyükelçi Nina Vaskunlahti, davetlileri selamladıktan sonra Kuddusi Müftüoğlu'na fahri konsolosluk beratını verdi. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyon, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Halil Serdar Cevheroğlu'nun konuşmalarıyla sona erdi.

DHA