Firari askerler fırından ekmek gasp etti

15 TEMMUZ darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit edip kaçan, firari darbeci askerin yakalanması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Firari askerler fırından ekmek gasp etti
30 Temmuz 2016 Cumartesi 12:09 tarihinde eklendi.
Firari askerlerden 2'sinin bu sabah Akyaka'daki bir fırından, silah tehditiyle 5 ekmek gasp ederek kaçması üzerine, bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı. Kimliği en son tespit edilen Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk ile aranan asker sayısı 12'ye yükseldi. Aranan tüm askerlerin fotoğrafları elde edilip, bölgede aramalara katılan tüm birimlere dağıldı. 
 
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, ayrıldığı otele saldırı düzenlendi. İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen karma tim, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince, ormanlık alana kaçtı. 
 
7 ASKERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI
 
Ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın cemaat imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı. 
 
LİSTEYE 2 YÜZBAŞI DA EKLENDİ
 
Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11, ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. Adları sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris'te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı. 
 
FIRINDAN EKMEK GASPI
 
Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Akyaka'daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarından beklerken, diğeri içeriye girip fırıncı Mustafa Çağırankaya'dan 5 ekmeği tabanca tehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özel harekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi. Askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen çalışmalar sürüyor. 
 
3 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit ederek kaçan ve güvenlik güçlerinin takibiyle geçen pazartesi günü yakalanan darbeci askerlerden İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'cemaat imamı' olarak bilinen, 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ve Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, bu sabah adliye sevk edildi. 
 
İlk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getilen üç darbeci asker, sağlık raporunun ardından adliyeye götürüldü. Üç askere de giydirilen tişört ve şortların aynı olduğu görüldü.
 
ARANAN 12 KİŞİNİN TAMAMI SUBAY
 
Otel saldırısına katılan darbeci askerlerden Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen ile yine özel kuvvetlerden olan Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, Yüzbaşı Muammer Gözübüyük, Yüzbaşı Ergün Şahin, Yüzbaşı Bahadır Sagun, Yüzbaşı Mehmet Öztürk, Üsteğmen Murat Köse, Üsteğmen Burkay Karatepe, Üsteğmen Mehmet Demir, Üsteğmen Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.