Firari maymun ortalığı karıştırdı

Antalya'da nereden kaçtığı tespit edilemeyen ve yaklaşık 15 gündür Kepez ilçesinin çeşitli mahallerinde yaşadığı belirlenen maymun, belediye görevlileri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak yakalandı.

Firari maymun ortalığı karıştırdı
03 Aralık 2012 Pazartesi 15:35 tarihinde eklendi, 1.431 kez okundu.

Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, bölgede 15 gündür bir maymunun gezdiği ve maymunu bir serada sıkıştırdıklarını bildirdi. Polis ekiplerinin yönlendirmesiyle olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne bağlı ekipler geldi. Seraya giren ekipler, maymunu önce fileyle yakalamak istedi. Yaklaşık 2 saat süreyle seranın içinde maymunun peşinde koşan ekipler, maymunu yakalayamayınca uyuşturucu iğne kullanmaya karar verdi. 

     
Maymuna tabanca ile uyuşturucu iğne atan ekipler, bir süre seranın dışına çıkıp maymunun uyuşmasını bekledi. Yarım saatlik bekleyişin ardından maymunun bayılmadığını tespit eden ekipler, 30'ar dakika arayla atılan 3 iğnenin ardından hayvanı bayıltmayı başardı. Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından maymun, belediye ekipleri tarafından seradan çıkarılıp kafese konuldu. Maymunun Antalya Hayvanat Bahçesi'ne götürüldüğü bildirildi. 
     
Olay yerinde tutanak tutan polis ekipleri ise maymunun kime ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı. 
     
-''Kaçtıktan sonra dönüp eliyle işaretler yapıyordu''- 
     
Seranın sahibi Ali Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, maymunun 15 gündür mahallelerinde gezdiğini anlattı. Maymunun mahalle bakkalına bile girdiğini belirten Koç, maymunun bölgedeki seralara girerek patlıcan ve salatalıkları yediğini kaydetti. Maymuna bir kaç gün önce muz verdiklerini, muzu da yediğini ifade eden Koç, maymunu seranın içinde görünce kapıyı kapattıklarını, yaklaşmaktan korktukları için de polisten yardım istediklerini bildirdi. 
     
Mahalle sakinlerinden İsa Turgut ise maymunun gündüz saatlerinde sokak ve bahçelerde gezdiğini, mahallelinin de maymuna alıştığını anlattı. Maymunun seralardan salatalık çaldığını ve kendisini yakalamaya çalışanlardan kaçtığını belirten Turgut, ''Vatandaşlardan kaçtıktan sonra dönüp eliyle işaretler yapıyordu. Mahallenin adeta maskotu oldu. Kimse artık ondan korkmuyordu. Bölgedeki seralarda bulunan ürünlere zarar vermesinden başka bir zararı yoktu'' diye konuştu.