Fırın ve pastahaneler Ramazan’a hazır

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayının sorunsuz geçmesi için oluşturulan ekiplerle ilçede kifırın, pastane ve unlu mamul işletmelerinde gıda kontrollerine başladı.

Fırın ve pastahaneler Ramazana hazır
03 Temmuz 2013 Çarşamba 18:26 tarihinde eklendi.

Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler tarafından yapılan denetimlerde hijyen açısından yetersiz olduğu tespit edilen işletmelere gerekli ikazlar verildi.

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan başta pide olmak üzere ekmek ve diğer unlu mamullerin sofralara sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak için yapılan çalışmalarda, gıda mühendisi ve zabıta ekipleri işletmelerin genel hijyen durumları inceledi. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda yapılan incelemelerde, gerekli görülen durumlarda işletmelere belediye ekiplerince haşere ilaçlaması yapılarak destek verildi. Ayrıca ilçede, gıda işletmelerinde çalışan personellerin rutin olarak yaptırmaları gereken gıda işletmeleri çalışanlarına yönelik portör muayeneleri de Başakşehir Belediyesi’nce ücretsiz olarak yapılarak çalışanların da Ramazan öncesi sağlığı kontrol edilmiş oldu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuyla ilgili yaptığı açıklamada önceliğin vatandaşın sağlığı olduğunu söyledi. Uysal, şu açıklamayı yaptı:

"Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan ayına kavuşmak üzere olmanın mutluluğunu yaşadığımız şu günlerde vatandaşımızın sorunsuz, huzurlu bir Ramazan ayı geçirebilmesi için çalışmalarımıza hız verdik. Amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Vatandaşımızın iftar sofralarının vaz geçilmezi olan gıda mamullerinin gramajları ve ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Çünkü bu tür işletmelerde yapılacak bir hata insan sağlığını olumsuz etkileyecektir. Sadece iş yerlerinin değil aynı zamanda çalışanlarında portör muayenelerini ücretsiz yaparak çalışanlarımızın da sağlığını korumaya çalışıyoruz. Ramazanın bize kazandırdığı manevi iklimi huzurla yaşayabilmek için ekiplerimizin denetimi, Ramazan ayı boyunca devam edecek."


CİHAN