Fırınlara gece baskını

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan ayı öncesinde zabıta ekiplerini yanına alarak fırın ve baklava imalatçılarına gece yarısı denetimi yaptı

Fırınlara gece baskını
09 Temmuz 2013 Salı 11:33 tarihinde eklendi.

Fırınların hijyen kurallarına uyup uymadıklarını denetleyen Başkan Ak ‘vatandaşların sağlığı her şeyden önce geliyor’ mesajı verdi.

SAAT 04.00’TE ANİ BASKIN

Başkan Ak, Zabıta Müdürü ve beraberindeki ekiplerle birlikte sabaha karşı 04:00 ile 08:00 saatleri arasında ilçede bulunan ekmek fırını, simit ve tatlı imalathanelerine ani baskın yaptı. 17 imalathanede yapılan denetlemelerde kurallara aykırı durum tespit edilen 5 fırına idari yaptırım uygulanırken, 3 fırına da eksiklerinden dolayı ihtarda bulunuldu. Kurallara uygun çalışan işletme sahipleri ile personele teşekkür eden Başkan Ak, Ramazan ayı boyunca gıda üretimi yapan esnafa yönelik zabıta denetimlerinin süreceğini ifade etti.

"VATANDAŞIMIZ MÜSTERİH OLSUN"

Sağlıklı üretim yapılmayan fırınları tespit ederek, hijyen kurallarına aykırı üretimi engellediklerini vurgulayan Başkan Ak, “Keçiörenliler müsterih olsun, bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamak. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında gerekli hijyen koşullarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz." dedi.


CİHAN