Firmalar müşteriye ulaşmak için sınırları reklam ve tercüme ile yıktı

Telgraf, Telefon, Televizyon, Gazete ve son olarak İnternet ile birlikte reklam ve reklamcılık sektörü hızla büyümeye devam ediyor.

Firmalar müşteriye ulaşmak için sınırları reklam ve tercüme ile yıktı
07 Temmuz 2015 Salı 18:31 tarihinde eklendi.

Dünya ve teknolojideki hızlı değişimler firmalara da yeni ufuklar açmaya başladı. Şirketler ürettikleri ürünleri satmak için reklam alanları ararken görsel ve yazılı basını her türlü kullanmaya başladılar. Ancak firmalar son yıllarda özellikle 2000 sonrası dönemde kendi bünyesine sığamaz olmuş ve yeni pazarlar arayışına başlamıştır. Bunun en önemli örnekleri Android telefon ve Iphone telefonların uluslar arası pazarın değişmez satış ürünü olmasıdır.
 

Tam bu rekabet ortamında firmalar üretildikleri ülkeler dışında farklı ülkelere reklam ve tercüme ile ulaşmaya başladılar. Örneğin Iphone 6 satışa çıkar çıkmaz kullanım kılavuzu tercüme edilmiş hatta yeminli tercüme noter onayı bile yapılmış olarak piyasa da yer almaya başladı.   
 

Firmalar ürünlerinin tam olarak anlaşılması için o ülkede bulunan tercüme bürolarını tercih ederek ülke kültürüne hitap etmeyi amaçlamışlardır. Bazen firmanın klasik reklam dili değiştirilerek satışa çıkılacak ülkeye göre düzenlenmektedir. Dünya çapında satış hedefleyen firmaların en çok tercüme olarak başvurdukları dil İngilizce Tercüme olmaktadır. Pazar payı açısından takip eden diller ise Çince Tercüme ve Arapça tercüme olarak kendisine yer bulmaktadır.
 

İstanbul'da yılların tecrübesi ile hizmete devam eden İmge Tercüme Bürosu da reklam ve tercüme konusunda hem yurt içi hem yurt dışı firmalara hizmet ve destek vermeye devam ediyor.