Firmalarda Zorunlu OSGB Hizmeti

Her iş kolunda kanunen bulundurulması zorunlu olan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimleri vardır.

Firmalarda Zorunlu OSGB Hizmeti
15 Şubat 2019 Cuma 12:39 tarihinde eklendi.

Her iş kolunda kanunen bulundurulması zorunlu olan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimleri vardır. Hangi iş kolu olursa olsun iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimleri bulunması gerekir bunun sebebi insanların çalışma sahalarında iş kazalarının, risk oluşturabilecek her bir durumun hesaplanarak önleminin alınması ve sağlık problemi yaşayan personellerin durumlarıyla ilgilenmesidir. İş güvenliği uzmanları her bireyin çalışma sahasında güvenilir bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri amacıyla çalışır. Bu hizmetlerin genel adı OSGB hizmeti olarak geçmektedir. OSGB, Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminin kısaltılmış adıdır. Firmalara işyeri güvenliği uzmanları, işyeri hekimlerinin sağlanması OSGB hizmeti dahilinde olur ve firmalarda hizmet vermeye başlarlar. OSGB hizmeti ile ilgili detaylı anlatım arıyorsanız bu: https://www.yontemakademi.com.tr/ site tam size göre.
 

İşyeri Hekimliği Eğitimi için Gerekenler

OSGB kurumu kanunlar çerçevesinde firmalara iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tahsis ettiği gibi mesleği işyeri hekimliği olan kişiler de bireysel olarak firmalara veyahut OSGB kurumuna başvurabilirler. İşyeri hekimi olmak için öncelikle belli eğitimler ve sınavlar vardır bununda öncesinde mezun olduğunuz bölüm çok önemlidir. İşyeri hekimleri firmalardaki personellerin sağlık durumlarını da incelemektedir bu sebeple işyeri hekimliği eğitiminin öncesi sağlık eğitimi almış olmanız gerekmektedir. İş güvenliği uzmanı olmak için de eğitimler ve sınavlar vardır sınavlar devletin hazırlamış olduğu sorularla olup yılda iki kez yapılmaktadır. Sınavlara girmeden önce hazırlanmak için İşyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanı eğitimi sağlayan en kapsamlı kuruluşlardan biri olan Yöntem Akademi birçok imkan sunmaktadır. Siz de Yöntem Akademi’de işyeri hekimliği eğitimi alarak kendinize yeni bir kariyer fırsatı yaratabilirsiniz.
 

İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri

Yöntem Akademi eğitim almak isteyen bireyler için yalnızca iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimliği eğitimi vermekle kalmaz. Birçok alanda eğitimler vererek iş hayatına hazırlanmanızı sağlar. İş güvenliği uzmanları firmalarda birçok denetlemeler yapar. Bu denetlemeler yalnızca firma üzerinde değil aynı zamanda çalışanların sağlık profilleri üzerine de olur. Maddeler halinde olan alanların hijyen kontrollerini iş güvenliği uzmanları yapar. İşyeri sorumlu olduğu çalışanların iş hayatlarına sağlıklı devam etmeleri için bu gibi birtakım önlemler alırlar.
 

  • Yemekhane
  • Tuvalet ve lavabolar
  • Soyunma Odaları
  • Personellerin çalıştıkları bölüm
  • Kantin
  • Duşlar 
     

İş Güvenliği Uzmanları ile Firmalarda Güvenli Ortam

İş güvenliği uzmanları çalıştıkları firmaların yıllık planlarını da hazırlamaktadır. Bu yıllık planlamaların içerisinde yer alan maddeler firma çalışanlarının yıl boyu hijyenik ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak üzerine olur. İş güvenliği uzmanları her yılın başında firmanın saydığımız ve saydığımız tüm bölümlerini gezerek belli başlı notlar alırlar. Topladığı notları birleştirerek firmanın her bir bölümünde ne gibi önlemler alınabilir ve neler yapılabilir bunun üzerine çalışarak bir analiz oluştururlar. Analizin sonucunda ise nasıl önlemler alınabileceğinin kararı verilmiş olur ve faaliyete geçirilir.
 

Firma üzerinde alınan önlemlere olası doğal afetler de dahildir. İşyeri hekimleri olası bir doğal afet durumunda her bir personelle ilgilenirler ve en ufak bir kaza geçiren yaralanan personellerin sağlık durumunu ilk onlar kontrol eder. Yöntem Akademi iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimliği yapmak isteyen kişiler için eğitimler vermektedir. Bu eğitimler de edindikleri bilgiler ve yöntemler ile iş hayatına atılmadan önce dahi kendilerinden emin olacaklar ve ilk iş günlerinde dahi profesyonelce görevlerini yerine getireceklerdir.