First Lady’den ziyaret

Hayrünnisa Gül, bıçaklı bir saldırıda yaralanan ressam Bedri Baykam’ı hastanede ziyaret etti

First Ladyden ziyaret
21 Nisan 2011 Perşembe 08:10 tarihinde eklendi, 1.018 kez okundu.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, bıçaklı bir saldırıda yaralanan ressam Bedri Baykam’ı hastanede ziyaret etti. Bedri Baykam’ın eşi Sibel Baykam’ın VATAN’a verdiği bilgiye göre Hayrünnisa Gül önceki gün hastaneye gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sibel Baykam, Hayrrünnisa Gül’ün ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ünlü ressamı telefonla aradığını ve geçmiş olsun mesajlarını ilettiğini söyledi.
 
Baykam’a dün geçmiş olsun ziyaretinde bulunan isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 
 
Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Baykam ve asistanının sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, “Umarım kısa sürede hastaneden taburcu olurlar, normal yaşamlarına devam ederler” diye konuştu.
 
Bu arada Bedri Baykam’ın ifadesi de hastanede alındı. Doktor kontrolünde alınan ifadesinde Baykam, olay anını anlattı ve “Bıçağı öldürmek için ikinci kez karnıma doğru salladı. Kendimi geri çekerek kurtardım. Bu sırada asistanım Tuğba Kurtuluş saldıran kişiye çantasını vurdu. Daha sonra yardım istemek için bağırarak uzaklaşmaya çalıştım. Bana saldıran kişi elinde ekmek bıçağı gibi bir bıçakla uzaklaşıyordu. Tuğba Kurtulmuş’u hastanede yatarken gördüm. Onun da yaralandığını orada farkettim” dedi. 
 
Saldırganın maşa olduğunu ileri süren Bedri Baykam’ın “Eğer bu kişiyi kullanan kişiler bulunursa şikayetçiyim” dediği öğrenildi.

Vatan Gazetesi