‘First Lady’ler bir arada

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Barack Obama’nın art arda yaptığı Birleşmiş Miletler (BM) Genel Kurul’undaki açılış konuşmalarını iki ülkenin ‘First Lady’leri birlikte dinledi.

First Ladyler bir arada
24 Eylül 2013 Salı 20:04 tarihinde eklendi, 1.077 kez okundu.


Hayrünnisa Gül ile Michelle Obama’nın birlikte dinlediği BM Genel Kurul 68. açılış konuşmalarında Türkiye masasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ile misafir bölümünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hazır bulundu.

Obama’nın son derece etkili konuşma yaptığı Genel Kurul açılış konuşmalarında üçüncü sırada yer alan Gül de oldukça önemli konulara parmak bastı. Ancak Gül, Obama’dan sonra kürsüye gelmenin talihsizliğini de yaşadı. Obama’nın konuşmasını bitirmesinin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Genel Kurul Başkanı Dr. John W. Ashe, ABD başkanı tarafından uğurlandı.

Bu sırada kürsüye gelen Gül, konuşmasının ilk dakikalarının gürültülü ortamda yapmak zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk dış politikasının insan merkezli yaklaşımı ve Suriye konusundaki etkili vurguları ile zaman içinde konuşmasına dikkatleri çekmeyi başardı.

Bu arada Gül'ün konuşmasının son saniyelerini BM'nin teknik arızasına takıldı. BM'nin resmi internet sitesindeki yayın Gül'ün son sözlerini dile getirdiği esnada yayın kesildi. İnternet sitesi kısa süreliğine yayın yapamadı.


CİHAN