First Lady'ler Chicago'da buluştu

Hayrünnisa Gül, NATO Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarının eşlerine yönelik düzenlenen program kapsamında ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın onurlarına verdiği akşam yemeğine katıldı.

First Ladyler Chicagoda buluştu
21 Mayıs 2012 Pazartesi 15:12 tarihinde eklendi, 1.901 kez okundu.

 

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Chicago Sanat Enstitüsü'nde düzenlenen yemek öncesinde Michelle Obama ve diğer konuklar ile birlikte enstitünün önemli sanat galerilerini gezen Hayrünnisa Gül, daha sonra lider eşleri ile birlikte akşam yemeğinin verildiği salona geçti.
 
Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Yemek öncesinde Hayrünnisa Gül, Michelle Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın hayat arkadaşı Valerie Trierweiler ile birlikte Gary Comer Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.
 
Hayrünnisa Gül, Afrika kökenli Amerikalıların ağırlıklı olarak yaşadığı bir bölgede kurulan ve onların üniversiteye devam etmelerini sağlamak için faaliyet gösteren merkezin kendisini oldukça etkilediğini söyledi.
 
Merkezde gençlerin sebze ve meyve yetiştirdiği bahçeyi dolaştıklarını ve yaptıkları yemeklerden tattıklarını anlatan Hayrünnisa Gül, öğrencilerin kendileri için hazırladığı dans ve müzik gösterisini beğeniyle izlediklerini, zaman zaman da onlara eşlik ettiklerini kaydetti.
 
Hayrünnisa Gül, Gençlik Merkezi'nde Michelle Obama'nın çok güzel ve duygusal bir konuşma yaptığını belirterek, gençlere “Çok çalışırsanız başarının sınırı yoktur” sözleriyle seslendiğini dile getirdi.
 
Hayrünnisa Gül, Bayan Obama'nın kendi hayat hikâyesini de anlattığını aktardı.
 
Akşam yemeğinden ayrılırken Michelle Obama'yı Türkiye'ye davet ettiğini belirten Hayrünnisa Gül, kendisinin de gelmeyi çok istediğini ancak seçim kampanyası nedeniyle bu yaz olmasa da daha sonra Türkiye'yi mutlaka görmek istediğini söylediğini ifade etti.