First Lady'ye fahri doktora

Erciyes Üniversitesi senatosu Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in eşi Mehriban Aliyeva’ya fahri doktora ünvanı verdi.

First Ladyye fahri doktora
01 Ağustos 2014 Cuma 14:01 tarihinde eklendi, 2.088 kez okundu.
Aliyeva, ERÜ’nün yeni akademik yıl açılışına katılarak cüppe giyip, doktora belgesini alacak.
 
Erciyes Üniversitesi senatosu yaptığı toplantıda, Azerbaycan’ın birinci hanımefendisi ünvanını taşıyan Mehriban Aliyeva’nın yaptığı hayır işleri, Türkiye- Azerbaycan kültürünün yaşatılmasına katkısını göz önüne alarak, fahri doktora ünvanını verdi. Senato kararında fahri doktoranın, "Sayın Mehriban Arif kızı Aliyeva’ya insanlık namına yapılan hayır işleri, özellikle dostluk ve kardeşlik, ulusların karşılıklı anlayış içerisinde hoşgörüyle yaşama, Türkiye ve Azerbaycan maddi ve manevi kültürünün ortak toplumsal değerlerinin yaşatılması ve yeni kuşağa aktarılması yönünde yaptığı çok yönlü faaliyetlerden dolayı” verildiği belirtildi.
 
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur da alınan karar ve daveti, 'Sayın Mehriban Arif Kızı Aliyeva, Azerbaycan’ın Saygıdeğer Birinci Hanımefendisi, Haydar Aliyev Fonu Başkanı, UNESCO ve İSESKO’nun hoş Meramlı Elçisi, Azerbaycan Parlamentosunun değerli milletvekili' başlıklı mektupla bildirildi.