Fitch'ten Arjantin'e not darbesi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Arjantin’in uzun vadeli kredi notunu beş basamak düşürerek B’den CC’ye, kısa vadeli kredi notunu ise B’den C’ye indirdi.

Fitchten Arjantine not darbesi
28 Kasım 2012 Çarşamba 10:09 tarihinde eklendi.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Arjantin'in kredi notunu beş basamak birden düşürerek B'den CC'ye indirdi. 
     
Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Arjantin'in uzun vadeli kredi notunun B'den CC'ye, kısa vadeli kredi notunun ise B'den C'ye indirilmesine gerekçe olarak, ülkenin iflas riskinin yüksek olması gösterildi. 
     
Arjantin için temerrüt olasılığına dikkat çekilen açıklamada, geçtiğimiz hafta Manhattan Federal Mahkemesi Hakimi Thomas Griesa'nın, Arjantin'in, tahvillerini satın alan yatırımcılar için bilançosunda 1,3 milyar doları bir kenara ayırması yönündeki kararı hatırlatıldı. 
     
Fitch, açıklamasında ülkede artan siyasi kutuplaşma, yüksek enflasyon ve zayıf altyapıya da vurgu yaptı. 
     
Arjantin ekonomisinin 2012 yılında hızlı bir yavaşlama sürecine girdiği belirtilen açıklamada, ''Otoriteler uluslararası rezervleri sıkılaştırıcı sermaye kontrolleri ile stabile ederken, bu, ekonomik bozulmanın pahasına gerçekleşti. Bu projenin sürdürülebilirliği, soya gibi emtia fiyatlarına karşı hassas görünüme sahip'' ifadelerine yer verildi. 
     
Bu arada, ''C'' notu, Fitch derecelendirme skalasında temerrüt seviyesinin bir basamak üstü olarak kabul ediliyor.