'Fitne' film için cuma alarmı

Hz. Muhammed'e hakaret eden "Müslümanların Masumiyeti" filmini protesto için bugün birçok ülkede protesto gösterileri düzenlenecek.

Fitne film için cuma alarmı
21 Eylül 2012 Cuma 11:55 tarihinde eklendi.

 

Hz. Muhammed'e hakaret eden "Müslümanların Masumiyeti" filmine tepki dinmiyor. Aralarında Mısır, Pakistan, Libya ve Malezya'nın bulunduğu birçok ülkede cuma namazı çıkışında gösteriler düzenlenmesi bekleniyor. Pakistan'da hükümet, Hz. Muhammed'i onurlandırmak için bugünü ulusal bayram ilan etti. Ancak buna rağmen sokağa çıkan göstericiler, şiddete başvurdu.
 
ABD'DEN REKLAM FİLMİ 
ABD ise, Pakistan'daki tepkileri hafifletmek için bu ülkenin televizyon kanallarında yayınlanması için bir reklam filmi hazırladı. Reklam filminde, ABD Başkanı Barack Obama, İslam karşıtı ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmini eleştiriyor. ABD yönetiminin bu reklam filmi için 70 bin dolar harcadığı belirtildi.
 
CEP TELEFONLARI SERVİS VERMİYOR 
Pakistan'da hükümet ayrıca, bugün düzenlenecek kitlesel eylemler öncesi 15 büyük kentte cep telefonu servislerini durdurma kararı aldı.
 
Büyük gösterilerin gerçekleşmesi beklenen İslamabad, Karaçi ve Lahor kentlerinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye yükseltilirken polisin yetersiz kalma ihtimaline karşı hassas bölgelerde askeri birlikler görevlendirildi.
 
FRANSA 20 ÜLKEDE ELÇİLİK KAPATTI 
İslam karşıtı filme destek için Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan Fransız mizah dergisi "Charlie Hebdo"ya tepkiler de sürüyor. Fransa, olası saldırı nedeniyle 20 ülkede bugün elçilik ve okullarını kapattı. Almanya'da güvenlik endişesi nedeniyle bazı ülkelerdeki büyükelçiliklerini kapalı tutacağını açıkladı.
 
'FİTNE' FİLM CAN ALDI 
Hz. Muhammed'e hakaret eden "Müslümanların Masumiyeti" filmini protesto etmek için düzenlenen gösterilerde Libya'da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 diplomat öldürüldü. Diğer Müslüman ülkelerde düzenlenen gösteriler de ise yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirdi.

NTV