Flappy Bird geri dönüyor

Yılın bağımlılık yaratan oyununun yaratıcısı Dong Nguyen, yakında Flappy Bird’ün tekrar Apple Store’da yerini alacağını açıkladı.

Flappy Bird geri dönüyor
20 Mart 2014 Perşembe 10:49 tarihinde eklendi.
2014 yılının fenomen oyunu Flappy Bird, kısa süren şöhretinin ardından yaratıcısının isteğiyle mobil dünyaya veda etmişti. Ancak oyunun geliştiricisi Dong Nguyen, bağımlılık yaratan oyunun geri döneceğini açıkladı.
 
Nguyen, Twitter’dan gelen “Flappy Bird yakında AppStore’a geri dönecek mi?” sorusuna “Evet ama yakın bir zamanda değil” cevabını verdi. Nguyen, oyunda değişiklikler olacağını da belirtti.
 
Rolling Stone dergisine röportaj veren Nguyen, Flappy Bird’ü yeniden döndürmek istediğini ancak bu kez oyunun aşırı oynanmaması için uyarı mesajı içereceğini açıklamıştı.
 
Dong Nguyen, bağımlılık yarattığı gerekçesiyle ve gelen eleştiriler karşısında oyunu platformlardan kaldırmıştı. Nguyen’in bedava olarak indirilen oyundan sadece reklam gelirleriyle günde 50 bin dolar kazandığı öne sürülmüştü. Yüzlerce programcıyla çalışan dev oyun firmalarının aksine Dong Nguyen, Flappy Bird’ü sadece birkaç gece içinde hazırladığını belirtmişti.