Foça'da mavi bayrak denetimi

İzmir'in Foça İlçesi'nin Mavi Bayrak'lı plajları uluslararası denetimden geçti. Plajlarda Mavi Bayrak iptalini gerektirecek eksik tespit edilmedi.

Foçada mavi bayrak denetimi
03 Temmuz 2013 Çarşamba 18:47 tarihinde eklendi, 1.960 kez okundu.
Foça'da bugün yapılan denetimlerde Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) Genel Müdürü Danimarkalı Finn Bolding Thomsen, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, Green Key Ulusal Koordinatörü Okan Akar, İzmir-Aydın Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve Mavi Bayrak Foça sorumlusu Muharrem Yeşilkaya hazır bulundu.
 
Denetlemede tesisler ve plajlar 33 ayrı kriter üzerinden değerlendirildi. Özellikle can emniyeti ve sağlıkla ilgili konulara ağırlık verildi. Hijyen, cankurtaran personelin eğitimleri ve malzemelerinin bulunması konularında ilgililerin her zaman hazır olmaları gerektiği vurgulandı. Bir halk plajı yetkilisi, bazı bölümlerde görülen sigara izmaritleri ve engelli tuvaletinin daha kullanışlı hale getirilmesi için uyarıldı.
 
TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör dünya üzerinde Mavi Bayrak konusunda ilk 10 sırada bulunan ülkelerin her yıl habersiz olarak denetlemeye tabi tutulduğunu, bölge ve plajların gelen ekiplerce rastgele seçildiğini söyledi. Erol Güngör, "Bu yıl, uluslararası denetim için İzmir bölgesi seçildi. Seferihisar, Gümüldür, Özdere, Çeşme ve son olarak Foça bölgesi denetlendi. Genelde çok iyi ya da iyi durumdayız. Nadir de olsa eksiklik tespit ettiğimiz yerleri 15 gün içinde tekrar denetliyor ve eksiklerini gidertiyoruz. Uluslararası denetimin yanı sıra yıl boyu ulusal denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Bu sayede Mavi Bayrak sayımız sürekli artıyor" dedi.
 
FEE Genel Müdürü Finn Bolding Thomsen'de bölgedeki Mavi Bayrak'lı plajların iyi durumda olduğunu belirterek bazı tesisleri olağanüstü güzel bulduğunu söyledi ve yetkililerini kutladı.

DHA