Foçalı balıkçılar sezonu açtı

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki balıkçılar av yasağının bittiği 1 Eylül'ün ilk saatlerinde denize açılarak sezonu açtı.

Foçalı balıkçılar sezonu açtı
01 Eylül 2014 Pazartesi 14:38 tarihinde eklendi.
Denizlerde trol ve gırgır ağlar ile balık avı yasağının sona ermesi ile birlikte av sezonu da başladı. Artan maliyetler nedeniyle sezonun açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin teknelerin ilk gün bereketiyle döndüklerini söyledi. Çetin, şöyle dedi:
 
"Son günümüzde akaryakıt, kumanya, su, kasa ve personel ihtiyaçlarımızı giderdik. Liman başkanlığının resmi evrakları tamamlaması ile birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldık. Geçen sene kötü bir sezon geçirmiştik. Bu sezonun bereketli geçeceğine inanıyoruz. Çünkü kötü geçen senenin ertesi genelde verimli oluyor. Yasak nedeni ile yükselen balık fiyatları da böylelikle yarı yarıya düşecektir. Hem balıkçımızın hem halkımızın yüzü gülecek. Yeni sezonun balıkçılarımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu, bol balıklı, bereketli olmasını diliyorum."
 
İlk gün tutulan balıkların bir bölümü Foça Balık Hali'nde değerlendirilirken, büyük bölümü ise soğutmalı araçlarla İzmir Balık Hali'ne sevk edildi.