Formayı unutan Servet konuştu

Galatasaray'da Fatih Terim'in gelişiyle birlikte forma bulmakta zorlanan Servet Çetin, başarılı teknik direktörün bu seçimini doğru bulduğunu söyledi.

Formayı unutan Servet konuştu
17 Şubat 2012 Cuma 10:21 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray'ın bir süredir formaya hasret kalan yıldızı Servet Çetin, Türk futbolunda yaşanan gerçekleri dile getirdi.
 
TRT Spor'a röportaj veren Servet Çetin şunları söyledi:
 
"Türkiye'ye gelen yabancıları eleştirmiyorum. En doğal hakları. İstedikleri paraları alırlarlar. Ben yurt dışına transfer olunca şu kadar para veriyor da ben niye almayayım. İşin açıkçası herkesin gözü Türk futbolcusunun parasında. Türkler ne yapsın, bütünmaçlarda elinden geldiğince oynamaya çalışıyor. Maç başıyla oynuyor, kırmızı kart görürse, maç başını alamıyor. Ne bileyim hiç bir disiplin suçu işlemiyorlar. Hep bunlara dikkat ediyor. Her şeye Türk futbolcular dikkat ediyor. Yabancı öyle değil. Daha rahatlar. Sonuçta sözleşmeleri garanti. Oynasalar da oynamasalar da paralarını alıyorlar. Siz hiç kolay kolay agresif davranan Türk futbolcusunu gördünüzmü? Bilerek kırmızı kart gördüğünü? Hakeme itiraz etmeyelim, pozisyonu kaçırmayalımda adama vurup da kırmızı kart görmeyelim diye uğraşıyoruz.
 
'TERCİH ETMİYORLAR'
2008'de Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bir Marsilya olayım vardı. Bence tek ve en büyük sorun, Türk pasaportu taşımamız. Avrupa'da Türkler'i yabancı transferi olarak tercih etmiyorlar. İşin gerçeği, hiçbir başarısı olmayan, benim menajerimde bulunan Slovak oyuncular var. Yakından biliyorum, Slovakya'da, Çek Cumhuriyeti'nde oynamış böyle isimler gidiyor İngiltere'nin en iyi takımlarına. Ama ben Türk futbolcuların önü açılırsa, güvenip alsalar, herkesin başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü Türk futbolcular, çoğu ülkelerdeki oyunculara göre daha yetenekli. Ama Türk futbolcusu oldugumuz, pasaportumuz TC olduğu için yabancı haklarını bizden yana kullanmıyolar. En büyük sebep bu."
 
SERVET ÇETİN'İN AÇIKLAMALARINDAN DİĞER SATIR BAŞLARI
 
"FATİH HOCA DOĞRU YAPIYOR"
- Hiçbir hoca hiçbir takımda iyi giden defansı bozmak istemez. Fatih hoca doğru yapıyor. Kart cezaları olduğunda Gökhan ve ben şans buluyoruz.
- Şu ana kadar hiçbir kulüple transfer için görüşmedim. Sezon sonu sözleşmem biter, önce G.Saray'la görüşürüm, sonra diğer seçeneklere bakarım.
- Marsilya'ya gidiyordum, kulüp müdürü görevden alındı sonra başkanı öldü. Nasip işte.
- Geçen sene kötü bir sezondu, bize çok baskı ve eleştiri oldu ama sorumluluktan kaçmadım.
- Geçen yılki takım bu sene kalsa daha başarılı olurdu.
 
TEZAHÜRAT KULAKLARIMDA
- G.Saray'da arkadaşlık ortamı son derece iyi durumda.
- Şike davası futbolu etkiledi. Kimse ne olacağını bilmiyor, kendini oyuna veremiyor.
- Oynamadığım zaman üzülürüm, yüzüm asılır ama kapris yapmam. İsyan etmem.
- Arkadaşların çocuklarını görünce imreniyorum ama şu an ufukta evlilik de görünmüyor.
- Benim gibi fizik gücüyle oynayan oyuncuların yedek kalması handikap. Sonra form tutmak 3-4 hafta zaman alıyor.
- Manisa maçında 2-0 geriye düştüğümüzde, 'satılmış futbolcu istemiyoruz!' diye bağırdılar. O sesler hala kulağımda... Oysa ben kırık burunla mücadele ediyordum.