Formula 1 İstanbul'a geri dönüyor

İstanbul Park'ın işletmesini alan Vural Ak, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ile F1'in yeniden Türkiye'ye dönmesi için her konuda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Formula 1 İstanbula geri dönüyor
05 Aralık 2012 Çarşamba 17:50 tarihinde eklendi, 1.292 kez okundu.

 

AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Ak, bugün Ecclestone ile bir görüşme yaptıklarını, bu sezon ve bundan sonraki 10 yıl boyunca F1'in tekrar İstanbul Park'ta yapılması için prensipte anlaştıklarını söyledi. 
     
Ak, bu gelişmeyi otomotiv sporları Dünya Konseyi resmi sitesinde bir basın bülteniyle duyurduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: 
     
''23 Temmuz 2013'e İstanbul yarışını koydular. Operatör olarak benimle yaptıkları sözleşmenin bir önemi var, biz prensipte anlaştık ama nihai kararı hükümetimizin vermesi gerekiyor. Bu Cuma günü dünya motor sporları büyük ödül gecesi var. Bütün Formula 1, pist olmak üzere bütün dallarda sezonun şampiyonlarına ödülleri verilecek. O törene, Sayın Başbakanımız da davetli. Kendisi o törende Sayın Başbakanımızla görüşecek. Çünkü devletin de bir katkısı var Formula 1 için. Son durum orada konuşulacak ve karara bağlanacak. Operasyonun başkanı olarak biz prensipte anlaştık ama son kararı hükümetimiz verecek.'' 
     
Ak, F1'in karar vericileri arasında olimpiyat komitesi üyelerinin de bulunduğuna dikkati çekerek, ''Olimpiyat komitesi üyeleri de İstanbul'a geldiler bu ödül töreni için. F1 için olumlu karar verirsek, 2020'deki olimpiyat adaylığı için de büyük bir adım olacak'' dedi. 
     
Kendilerine düşen her şeyi fazlasıyla yaptıklarını anlatan Ak, bundan sonraki sürecin belirlenmesinde hükümetin alacağı kararın etkili olacağını da sözlerine ekledi.