'Formulaz' nefes kesti

Rize'nin Tunca Beldesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen ve tahta arabalarla gerçekleştirilen, 'Red Bull Formulaz' yarışları nefes kesti.

Formulaz nefes kesti
18 Ağustos 2013 Pazar 18:01 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.
Yarışlara katılan dünyaca ünlü motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nun fren sisteminin tekerlerini kilitlediği tahta arabası takla attı. Yara almayan Sofuoğlu yarışı tamamlayamadı.
 
'Formula giderse Formulaz gelir' sloganı ile yola çıkan Red Bull, bu yıl da tahta arabalar ile düzenlenen ve 'Formulaz' adı verilen yarışlara ev sahipliği yaptı. Tunca Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğe, değişik türlerde 67 tahta araba katıldı. Yarışlar, 18-40 ile 40 ve üzeri yaş kategorisi olmak üzere iki ayrı grupta yapıldı. Yarışmacılar, kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalarla yarışa katıldı. Araçlarda maksimum uzunluk 1.70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak sınırlı tutuldu.
 
UÇURUMA DÜŞMEK YASAKTIR!
 
Formulaz yarışlarında güvenlik önlemleri dikkat çekti. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştirildi. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik taktı. Yol boyunca, 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'En keskin viraj 53 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti. Zaman zaman şiddetini artıran yağmur altında yapılan yarışlarda, sağlık ekipleri olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, Jandarma ekipleri de yol boyunca güvenlik önlemi aldı.
 
YOLDAN ÇIKTI KADINA ÇARPTI
 
Yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlarda 5'erli gruplar halinde start alan yarışmacılar, 1.6 kilometrelik eğimli parkurda yarışırken tehlikeli anlar yaşadı. Kiminin tahta arabasının tekeri çıktı, kimi yoldan çıkıp seyircilere çarptı. Kontrolünü kaybeden bir sürücünün çarptığı kadın ambulansta tedavi edildi. Yarış sırasında tekerleği çıkan, direksiyonu fırlayan bazı sürücüler de ellerine aldıkları ve ittikleri tahta arabalarla finişe ulaştı.
 
KENAN SOFUOĞLU TAHTA ARABA İLE TAKLA ATTI
 
Bu yıl yapılan etkinliklere dünyaca ünlü motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez de katıldı. Üçlünün yarışı büyük ilgiyle izlendi. Yarışlar öncesi vatandaşlar ünlü motosikletçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Tahta arabaları kontrol eden üçlü daha sonra yarıştı. Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez'in starttan hemen sonra ters döndüğü yarışı önde götüren Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı tahta arabanın fren sistemi tekerleri kilitleyince araç takla attı. Yara almayan Sofuoğlu yarışı tamamlayamadı.
 
'FRENİN AZİZLİĞİNE UĞRADIK'
 
Kenan Sofuoğlu, "Frenim tekerleri kilitledi ve takla attım ama zevkliydi. Çok güzel bir ortam var, parkuru kullandıktan sonra çok daha zevk aldım. Bayağı hızlı gittik. Frenin azizliğine uğradık. Ama çok şükür bir şeyimiz yok" dedi. 
 
Yarışlar sonucunda ilk 3'e girenlere Cumhuriyet altını ile kiloları ağırlığında Red Bull hediye edildi.

DHA